19. siječanj: Dogodilo se na današnji dan

19.01.2023. 08:59:00

1990. BEOGRAD - General Kadijević iznosi Borisavu Joviću mišljenje JNA kako je stanje u SFRJ sve teže jer se Hrvatska i BiH u svojim stajalištima približavaju Sloveniji.  

1991. BEOGRAD - Tijekom razgovora s B. Jovićem, generali Kadijević i Adžić također iskazuju nezadovoljstvo s postignutim dogovorom, jer razmišljaju poput Miloševića. Joviću pokazuju film o aktivnostima generala Špegelja glede kupnje oružja.  

1992. GOSPIĆ

Izveden topničko pješački napad na Perušić koji je odbijen.

VOJVODINA Od početka rata protiv Hrvatske, Vojvodinu je napustilo 12.000 Hrvata. CRNA GORA - Crnogorsko Ministarstvo obrane iznijelo je službene podatke u kojima po prvi puta priznaje da je na području Hrvatske od početka rata poginulo 86 crnogorskih vojnika, a 955 ih je ranjeno.   

1994. ŽENEVA - Republika Hrvatska i SR Jugoslavija u Ženevi dogovorile Deklaraciju o normalizaciji odnosa, koja predviđa otvaranje hrvatskog predstavništva u Beogradu i jugoslavenskoga u Zagrebu i do 15. veljače.  

1995. ZAGREB- Desetodnevni razgovori s misijom MMF-a uspješno okončani, pri čemu je postignuta suglasnost o svim bitnim pitanjima gospodarske politike do kraja ove godine, izviješteno je na sjednici Vlade Republike Hrvatske

Izvor: Portal dnevnih novosti

Izvorni autor: PDN - arhiva/Foto: snimka zaslona/YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.