24 sata dostupni psiholozi na novoj Mreži telefonskih linija...

25.03.2020. 11:05:00

Namijenjene su svim osobama kojima je potrebna pomoć i podrška u nošenju s epidemijom COVID-19 te svim građanima koji su u nedjelju pogođeni razornim potresom

Zbog epidemije korona virusa i potresa koji je pogodio Zagreba i sjeverne županije, Hrvatska psihološka komora i Hrvatsko psihološko društvo uspostavili su Mrežu telefonskih linija na kojima su 24 sata dostupni psiholozi za savjetovanje građana i terapijske intervencije.

Mreža telefonskih linija za psihološku pomoć uspostavljena je u suradnji Hrvatske psihološke komore (HPK) s Hrvatskim psihološkim društvom (HPD) i županijskim društvima psihologa, priopćeno je u srijedu iz HPK-a. 

Namijenjene su svim osobama kojima je potrebna pomoć i podrška u nošenju s epidemijom COVID-19 neovisno o činjenici jesu li oboljeli, ugroženi, nalaze li se u karanteni ili izolaciji ili postoje drugi razlozi radi kojih im je potrebna psihološka podrška.

Jednako tako, linije su dostupne i svim građanima koji su pogođeni razornim potresom, odnosno svima koji su suočeni sa negativnim utjecajima izvanrednih okolnosti na njihovo psihološko zdravlje, ističu iz HPK-a.

Cilj mreže telefonskih linija za krizno psihološko savjetovanje je ublažavanje stresnih reakcija, panike i straha kod hrvatskog stanovništva, kao i psihičkih posljedica uzrokovanih životnim promjenama uzrokovane virusom i potresom.

HPK je organizirala psihologe volontere koji će 24 sata pružati psihološku pomoć građanima putem telefonskih linija raspoređenih u svim županijama u Hrvatskoj, od čega je ukupno pet telefonskih linija namijenjeno za područje Grada Zagreba i Zagrebačke županije. Mreža je u funkciji od 23. ožujka tijekom 24 sata, ukupno 25 telefonskih linija, izvijestila je u srijedu Andreja Bogdan, predsjednica HPK-a.

Izvor: 24sata/Foto: 24sata

Izvorni autor: HINA

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.