25. SVEHRVATSKO ŠPORTSKO NATJECANJE INVALIDA DOMOVINSKOG RATA

28.09.2019. 08:00:00

Medved istaknuo važnost zajedništva u braniteljskoj populacija, a Đakić pozvao na sudski progon 'onih koji vrijeđaju'

Na otvaranju 25. Svehrvatskih športskih natjecanja invalida Domovinskog rata u Makarskoj ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved istaknuo je važnost zajedništava u braniteljskoj populaciji dok je predsjednik saborskog odbora za ratne veterane Josip Đakić poručio kako "oni koji vrijeđaju zaslužuju sudski progon"

"Danas u našem društvu, posebno u javnom govoru serviraju se samo negativnosti kao da nemamo nikakvih postignuća. Zapitajmo se: Je li to doista istina? Jasno da nije," istaknuo je Medved otvarajući u petak športsko natjecanje Hvidre kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

Po njegovim riječima, oni koji ne prepoznaju okolnosti u kojim je stvorena i obranjena hrvatska država  "svojim neodgovornim postupcima doprinose ponovnom otvaranju još uvijek nezacijeljenih rana."

Josip Đakić je u govoru istaknuo kako  je HVIDR-a uvijek znala odgovoriti na provokacije, uvrede, ruganja, prijetnju koja je bila upotrijebljena protiv Republike Hrvatske.

"Vjerujem da jednako tako kao što smo spremni bili svoj život dati za domovinu Hrvatsku  90., 91., 95.i   96. da jednako tako  razmišljate i danas  i da jednako tako sa mnom, s ministrom (Medvedom) i svima onima koji razmišljaju domoljubno   nećemo nikada šutjeti onim koji nas vrijeđaju i omalovažavaju. Oni zaslužuju svaku osudu, svaki prezir, oni zaslužuju i sudski progon," istaknuo je Đakić što su nazočni popratili pljeskom. Pri tomu je naglasio "kako smo mi pobjednici, jer smo pobijedili zlo koje je prijetilo Hrvatskoj."  

"Pobijedili smo one koji su crtali granicu Virovitica-Karlovac-Karlobag i danas se nemamo kome pravdati. Opraštamo  za  gluposti, ali ne zaboravljamo na agresiju koju su učinili, ne zaboravljamo sve naše rane  koje smo istrpjeli, "poručio je Đakić dodajući "nikad se nećemo pokoriti ikomu tko nas naziva lažnim imenima."

Đakić je poslije u izjavi novinarima rekao  kako je u govoru jasno kazao što misli on, njegovi suborci i prijatelji.

"Nijedan građanin Hrvatske, bez obzira bio pripadnik nacionalne manjine ili bio koji hrvatski građanin i Hrvat, ne mogu biti jednakiji pred zakonom. Svi moramo jednako odgovarati kao što to u zakonu i piše.  Neka se oni koji su zaduženi i plaćeni  bave onim što mi tražimo od njih i u Vukovaru i u pogledu političkih prozivki pojedinca koje smo otrpjeli proteklih dana, " kazao je. 

Dodao je kako je zadovoljan najavom  DORH-a da provodi određene izvidne radnje "u pogledu eventualnog kaznenog djela  i to pozdravljajmo."  "Čekam njihovo konkretno izvješće i ako će biti onako kako mi tumačimo članka 359 bit ćemo zadovoljni," rekao je Đakić.

25. Svehrvatsko športsko natjecanje invalida Domovinskog rata traje tri dana i okupilo je više od tisuću natjecatelja.

Izvor: lb/h/Direktno.hr/Foto:fah

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.