30. GODINA POKOLJA U VODIČKOM ZALEĐU! Samo dvojica branitelja preživjela: ‘O njima ništa ne znamo’

23.02.2023. 18:47:00

U povodu 30. godišnjice stradavanja pripadnika 15. domobranske pukovnije ‘Petar Krešimir IV’ HV Šibenik u Dragišićima održat će  počast poginulim i nestalim braniteljima nad kojima je u zaleđu Vodica počinjen ratni zločin koji još nije procesuiran, prenosi 7dnevno.

U 11 sati u Dragišićima održat će se komemoracija, u 12 sati u crkvi u Čistoj Velikoj sveta misa, a u 13 sati u sportskoj dvorani u Čistoj Velikoj domjenak i druženje, rekli su nam iz Udruge dobrovoljaca i veterana Domovinskog rata Šibensko-kninske županije, prenosi Šibenik.in.

Podsjetimo, 24. i 25. veljače 1993. godine Paravojska paradržave ‘SAO Krajine’ zarobila je deset hrvatskih branitelja koji su nakon šestosatne borbe ostali bez streljiva. Iz bezobzirne osvete zbog gubitaka koje su im nanijeli u borbi, četnici su napravili pokolj među zarobljenicima, tako da su do zatvora u Kninu živa stigla samo šestorica.

Tijela mučki ubijenih Jakova Crvelina iz Tisnog i Borisa Kartela iz Putičanja su razmijenjena, kao i šestorica preživjelih, dok se sudbine i posljednja počivališta Borisa Troskota iz Kašića Banjevačkog i Borislava Periše iz Krkovića ni danas ne znaju.

“O dvojici nestalih i dalje ništa ne znamo”, kaže Tonči Mrša iz UDVDR-a.

Izvor: 7dnevno/PDN/Foto:sibenik.hr

Izvorni autor: PDN/7dnevno/Šibenik in

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.