Afera HNB postaje sve ozbiljnija, uključio se i DORH

12.01.2022. 19:10:00

Nakon što je u medijima otkriveno da je posljednjih godina više desetaka zaposlenika HNB-a trgovalo vrijednosnim papirima banaka za čiji su nadzor bili zaduženi, otvaraju se istrage. Saborski odbor za financije zatražio je od guvernera očitovanje, Hanfa je pokrenula nadzor, a DORH od Hanfe zatražio njegove rezultate

Iz Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu priopćili su kako su Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga (HANFA) uputili dopis s traženjem da ih Agencija povratno izvijesti o poduzetim radnjama iz nadležnosti Agencije.

  •  
  •  
  •  

'Budući da je Hanfa objavila priopćenje i informaciju kako je pokrenula nadzor u okviru svog djelokruga radi utvrđenja potpunog činjeničnog stanja nastavno na informacije objavljene na jednom internetskom portalu, državno odvjetništvo zatražilo je dostavu rezultata nadzora po njegovu okončanju kako bi državno odvjetništvo, kao tijelo kaznenog progona, ovisno o rezultatima provedenog nadzora moglo poduzeti zakonom propisane mjere i radnje iz svoje nadležnosti', stoji u priopćenju. 

Izvor: tportal.hr/Foto: PIXSELL

Izvorni autor: L. F.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.