Akademik Pečarić - Pismo predsjedniku RH

07.02.2021. 11:47:00

Zapravo je zanimljiva činjenica da je dr. Pavelić uspio u NDH napraviti da je ZDS bio pozdrav svih onih koji su željeli neovisnu hrvatsku državu, a danas su protivnici tog istog pozdrava oni koji žale za Jugoslavijom, koja je – kako je davno rekla Tanja Torbarina – bila najveća velika Srbija.

Poštovani Predsjedniče RH,

Vidim da ste povodom incidenta koji ste izazvali u Zadru izjavili:

'Greška se ispravlja. Dogodilo se. Makni to, izbriši to. To je upravo ono što čini razliku između ozbiljne države i neozbiljne države', kazao je Milanović

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/hrvatska/3970600/milanovic-uputio-molbu-hos-ovcima-ne-radite-to-vise-to-je-nacisticki-pozdrav-komentirao-i-tuseka/

Doista se nešto može ispraviti zna se kako se to radi u ozbiljnoj, a kako u neozbiljnoj državi. U ozbiljnoj državi se nešto što je legalno ispravlja promjenom onih odluka koja su u ozbiljnoj državi donesena.

U neozbiljnoj državi radi se tako da se nađe neki moćnik koji će to raditi po onom poznatom „Država to sam ja!“

U Vašem slučaju stvar je još i gora jer ste pozdrav koji su koristili branitelji u Domovinskom ratu povezali s nacizmom tvrdnjom da je to nacistički pozdrav a svoje nepoštivanje hrvatske države i odluka  koje su donjete u njoj (Grb HOS-a je odobren u RH) objasnili na ovako:

- Legalno je bilo o proganjanje Židova. Ciničan je argument da je to legalno. Ušlo je u registar kao autoimuna bolest. 

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/sto-se-tice-poklica-zds-treba-oponasati-njemacki-model-tusek-to-to-je-bijedno-i-jadno-15045910

S obzirom da se nastanak ZDS povezuje s Pavelićem iz vremena prve Jugoslavije očito je da vi samo tvrdite da je nacizam bio pružanje otpora u prvoj Jugoslaviji, odnosno opravdavate sve srpske zločine nad Hrvatima u toj državi.

Nedavno sam i Predsjedniku USRH napisao za njegovu priglupu tvrdnje da je ZDS nastao u NDH tekstom koji je na portalu narod.hr objavljen s naslovom Akademik Pečarić Šeparoviću: ‘Pozdrav ZDS datira otprije NDH – tvrdite li da je postojala još 1932. godine?’. Posebno će Vam biti zanimljivo slijedeće:

U knjizi dr. sc. Marija Jareba Ustaško-domobranski pokret od nastanka do travnja 1941. godine, Zagreb 2006. (drugo neizmijenjeno izdanje objavljeno je 2007. godine). U toj knjizi postoji prilično opširno poglavlje (stranice 344.-414.) o organizacijama Hrvatskoga domobrana, od nastanka te organizacije u Argentini 1931. godine do Drugoga svjetskog rata. Postoji, dakle, dovoljno podataka o Hrvatskome domobranu, no nešto treba i pročitati. Ta organizacija bila je dio Pavelićeva Ustaško-domobranskog pokreta. Pavelić je istodobno bio ustaški poglavnik i vrhovni starješina, odnosno njegov su pokret činili Ustaša - hrvatska revolucionarna organizacija (UHRO) i organizacije Hrvatskoga domobrana. Ustaška organizacija bila je malobrojna i vojnički ustrojena organizacija, a domobranske organizacije bile su ustrojene kao masovne i legalne organizacije koje su okupljale hrvatske iseljenike (i radnike u nekim europskim zemljama).

U hrvatskoj javnosti je poznata i domobranska zastava na kojoj je pozdrav ZDS i datum 12. svibnja 1931., kao i dokumenti iz tog vremena u kojima se izrijekom tvrdi kako se radi o „domobranskom pozdravu“.

S obzirom da se tvrdi kako je Pavelić autor tog pozdrava, a bio je vođa i Ustaša i Domobrana, očito nije mu smetalo to što se tvrdilo da se radi o domobranskom pozdravu.

Dapače, kada već izričito tvrdite da je ZDS ustaški pozdrav iz NDH, morali bi znati da je odnos ustaša i ostalih u toj državi bio sličan onom o kome piše dr. Jareb. I u NDH se ZDS koristio mnogo šire i imate ogroman broj dokumenata na kojima piše ZDS, a koji nisu izdale Ustaše.

Dapače, Ustaše su ga koristile samo godinu dana a onda su tom pozdravu dodali i Poglavnika. A ZDS je ostao u širokoj upotrebi.

To sam nedavno napisao i našim povjesničarima:

A što se tiče ZDS i naših povesničara smiješno mi je kada vidim da nikome nije palo na pamet da je samom Paveliću itekako to bio domobranski pozdrav jer mu je bilo draže da je prihvaćen mnogo šire u narodu, a to je i potvrđeno u NDH jer su ga Ustaše koristile samo godinu dana.

https://narod.hr/hrvatska/akademik-pecaric-separovicu-pozdrav-zds-datira-otprije-ndh-tvrdite-li-da-je-postojala-jos-1932-godine

Ne treba biti previse inteligentan i shvatiti da je dr. Paveliću bilo draže da je ZDS nešto što pripada cijelom narodu, dakle masovnoj organizaciji kakvi su bili domobrani i zato je na zastavi domobrana kojima je na čelu također bio dr. Pavelić iz 1932. bio njihov pozdrav ZDS. Zato su ZDS i koristili svi u prvoj godini NDH, a onda su Ustaše dodali ono “I Poglavnika” i tako napravili i ustaški pozdrav.

To potvrđuje i najnovija priča o tome kako je taj pozdrav koristila i Dijana Budisavljević:

http://dragovoljac.com/images/images2018/razno12/budisavljevic-zds.jpg

O tome je na Twitteru pisao Predsjednik HAZUDD-a dr. sc. Josip Stjepandić:

https://twitter.com/JStjepandic/status/1355967680902287361

https://twitter.com/JStjepandic/status/1355894998013775873

a napisan je i članak na portalu dragovoljac-com:

http://dragovoljac.com/index.php/dawn-dawns/24898-dawn-dawns-zaklela-se-zemlja-raju-da-se-tajne-sve-saznaju

Mnogo ovakvih primjera možete nači u mojim knjigama!

Zapravo je zanimljiva činjenica da je dr. Pavelić uspio u NDH napraviti da je ZDS bio pozdrav svih onih koji su željeli neovisnu hrvatsku državu, a danas su protivnici tog istog pozdrava oni koji žale za Jugoslavijom, koja je – kako je davno rekla Tanja Torbarina – bila najveća velika Srbija.

S poštovanjem,

Akademik Josip Pečarić

Izvor: dragovoljac.com/Foto:Fah

Izvorni autor: Josip Pečarić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.