Al Pacino na bijelom medvjedu

29.01.2023. 09:11:00

"Radi se o smiješnoj, a možda i tragikomičnoj stvari. Oporba u svojoj nemoći i jadu i žalosti što su zajedno toliko slabiji od HDZ-a svakog dana izmisle neku temu... Sutra očekujem pojavu bijelog medvjeda na Medvednici, kojeg je organizirao HDZ, a možda na njemu jaši Andrej Plenković ili AP. To može biti bilo tko. Ima desetke tisuća ljudi u Hrvatskoj..."

O, da, gospon Reiner. Kako da ne.

Al Pacino. Aco Petrović. Aco Pejović. Ante Prkačin. Antonija Petričušić. Ana Pecotić. Anica Prašnjak. Andrea Pirlo. Antun Palarić. Antun Padovanski. Andrej Plenković. Ovaj potonji sinoć se jamačno mašio za mobitel i zamolio novopečenog predsjednika kluba HDZ-a da ga više ne brani u javnosti.

Ako netko i nije imao crv sumnje, proradio mu je nakon što je jučer čuo Reinera i ministra pravosuđa Malenicu. Ta su se dvojica iz petnih žila trudila objasniti kako AP može biti bilo i kako je sasvim nevažno što oko software posla zbog kojeg su europski tužitleji optužili bivšu ministricu i miljenicu Žalac, u SMS-ovim iskaču AP inicijali.

Još je grotesknije što je ovu dvojicu poklopila sama Vlada pojasnivši za Večernji list da bi AP ipak mogao biti upravo Andrej Plenković jer premijer JEST održao radni sastanak s bivšom ministricom na temu softvera za EU projekte iako, tvrde, o odluci koga izabrati nije odlučivao.

Nakon ovog priznanja, Vladi i HDZ-u, a i AP-u preostaje još samo da objasne je li Andrej Plenković o saznanjima koje je o poslu oko softvera dobio na radnom sastanku od ministrice Žalac obavijesti DORH ili europske tužitelje – kad je shvatio da se taj posao istražuje? A ako nije, i dalje ostaje pitanje jesu li ga istražitelji – domaći ili europski – o njegovim saznanjima priupitali.

Jer ako nije, i to je Smradex. Jer čak i najmanje oštrouman istražitelj trebao je u AP-u kojeg su zazivali Rimac i Žalac prepoznati premijera a ne Antu Padovanskog. Njega su vjerojatno zazivale tek kasnije.

 ** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta Uredništva Portala Dnevnih Novosti već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora**

Izvor: n1/ Foto: fah

Izvorni autor: Nataša Božić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.