Američka vojska razvija specijalni taktički grudnjak: ‘Testirali smo ga i plamenom, mora dobro pristajati‘

07.08.2022. 10:00:00

Ako grudnjak ‘postane službeni dio vojne uniforme, to će biti pobjeda za žene vojnikinje‘, rekao je glasnogovornik DEVCOM-a

Američka vojska očito misli na sve detalje pa tako razvija posebni grudnjak za svoje vojnikinje.

Grudnjak, poznat kao Army Tactical Brassiere, još uvijek je u procesu razvoja u Zapovjedništvu za razvoj borbenih sposobnosti američke vojske, također poznatom kao DEVCOM, u Massachusettsu. Ako ga odobri Upravni odbor za uniforme, to će biti prvi povijesni službeni uniformni grudnjak koji je vojska ponudila svojim vojnikinjama. Army Times prvi je izvijestio da američka vojska razvija ovaj grudnjak.

image

Američki grudnjak za vojnikinje

 Facebook/U.S. Army

Tim za dizajn, modele i prototipove Soldier Centera predstavit će konačni koncept i dizajn grudnjaka Odboru za vojne uniforme u jesen 2022., rekao je David Accetta, glasnogovornik Zapovjedništva za razvoj borbenih sposobnosti američke vojske za CNN.

Ako Odbor za uniforme odobri ovaj prototip, bit će dodan uniformi američke vojske.

Kako bi razvio grudnjak, DEVCOM je anketirao "stotine vojnikinja na različitim mjestima i na različitim poslovima u vojsci", kako bi prikupio informacije o tome kako bi grudnjak trebao "pravilno pristajati, o njegovoj funkciji, podršci te izvedbi", rekao je Accetta.

Budući da se grudnjak ne smatra samo sportskim odjevnim predmetom, u razvoju trenutnog prototipa provedena su temeljita ispitivanja, uključujući testiranje plamenom u DEVCOM-ovoj ustanovi za termička ispitivanja. Rezultate ovih testova predstavit će razvojni tim kada grudnjak bude predstavljen Odboru za vojne uniforme kasnije ove godine.

Ako grudnjak "postane službeni dio vojne uniforme, to će biti pobjeda za vojnikinje u cijeloj vojsci, a one bi vjerojatno dobile ATB grudnjak nakon njihova ulaska u vojsku," rekao je Accetta za CNN.

Izvor: jutarnji.hr/Foto:U.S. Arm

Izvorni autor: Duška Jurić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.