Ancelotti dobio budžet od 400 milijuna eura za ovo ljeto: Tri imena na njegovom popisu želja

05.06.2022. 15:42:00

Real Madrid imat će budžet za transfefre više od 400 milijuna eura ovo ljeto.

 

Novi europski prvak Real Madrid ovo ljeto će imati na raspolaganju više od 400.000.000 eura u prijelaznom roku.

Florentino Perez dvije godine štedio je za Kyliana Mbappea i nije radio velike transfere, a poslije vrlo uspješne godine na terenu i izvan njega, odlučio je Carlu Ancelottiju dati svu svoju "ušteđevinu“  na ruke.

Toliki iznos šef Kraljevskog kluba dobio je jer će se konačno riješiti i skupih "utega“ u svlačionici, poput Garetha Balea, koji već godinama opterećuju klupski budžet svojim velikim plaćama, a na terenu vraćaju jako malo ili gotovo ništa.

Na ljeto kreće trošenje

Sad je svemu tome došao kraj, a Realova dvogodišnja štednja će završiti te se u ovom prijelaznom roku planiraju vratiti svojim starim navikama – čitaj trošenju para, kako bi ponovili svoje uspjehe iz netom zaključene sezone.

Također, Goal je izračunao kako će imati gotovo dvostruko više u budžetu za plaće, nego što su imali prošle sezone. Dio tog iznosa pojest će prestanak pandemijskog smanjenja plaća, ali nadoknadit će dio jer skupo plaćeni Bale, Isco i Marcelo odlaze iz kluba.

Uspjeh u Ligi prvaka također je pojačao budžet za transfere jer su lani u Ligi prvaka zaradili čak 130 milijuna eura, a Perez je odobrio da oko 35 milijuna eura od tog iznosa prebace na dovođenje pojačanja.

Bit će još prodaja

Klub bi mogao još zaraditi eventualnim prodajama Jesusa Valleja, Marcosa Asensija, Danija Ceballosa, Luke Jovića i Mariana, a to bi se sve trebalo zbrojiti do gore navedenih 350.000.000 eura.

 

Nije sigurno hoće li ih Ancelotti baš sve spiskati na pojačanja jer pojedinim zvijezdama iz aktualne momčadi mora dati bolje ugovore, ali strani mediji pišu o nekoliko igrača koji su mu jako zanimljivi.

Riječ je o Bayernovom Sergeu Gnabryju, kojeg bi Ancelotti rado vidio u konkurenciji za poziciju na desnoj strani svojeg novog napada, mjestu na kojem je trebao doći Kylian Mbappe. Njemačkom reprezentativcu ugovor istječe sljedeće sezone i najvjerojatnije ga neće produljiti, a Kraljevski klub prati situaciju.

Tri imena na popisu želja

Spominje se iznos od 30.000.000 eura za koji bi ga Real mogao dobiti već ovo ljeto, dvostruko manje od njegove tržišne vrijednosti jer se spominje dolazak Sadija Manea u Bayern. Julian Nagelsmann je pragmatičan čovjek i bude li se držao one "bolje golub u ruci, nego vrabac na grani“, pustit će ga i pokušati barem nešto zaraditi, umjesto da ga dogodine izgubi bez odštete.

Ostala dva imena koja želi Ancelotti neće biti tako jeftina. Riječ je o napadaču Benfice Darwinu Nunezu, koji bi jednog dana trebao zamijeniti Karima Benzemu. Portugalci dobro znaju kakvog dragulja imaju i neće ga pustiti za manje od 50.000.000 eura sigurno, a pojedini tamošnji mediji tvrde kako će početna cijena biti čak 70.000.000 eura.

Puno, ali svejedno 10.000.000 eura jeftinije od onoga što za Aureliena Tchouamenija traži Monaco. Talentirani veznjak francuskog kluba navodno je već dogovorio svoje osobne detalje s Kraljevskim klubom i sad samo moraju dogovoriti odštetu. Sigurno je da Kraljevima ovo ljeto lova definitivno neće biti problem.

Izvor: gol.hr/Foto: Afp

Izvorni autor: gol.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.