Andrija Klarić u Bujici: “Dosta su nas tlačili! Ili neka promijene politiku ili ćemo promijeniti političare!“

05.02.2021. 10:03:00

Plenkoviću, molim vas, prestanite me štititi od korone – ironično je premijera “zamolio“ Andrija Klarić, vlasnik zagrebačke teretane i dva puta ranjeni dragovoljac Domovinskog rata, koji je nakon uhićenja i izlaska iz pritvora dobio ovacije na skupu UGP-a, na zagrebačkom Jelačić placu, nakon čega je ekskluzivno gostovao u Bujici, Z1 televizije i poručio: - Dosta su nas tlačili!

Na pitanje zbog čega inzistira na premijerovoj ostavci, Klarić je jasan: - Zato što vodi lošu politku, posebno zadnjih 13 mjeseci. Rezultat njegove politike je katastrofalan i zato hoću njegovu ostavku!

“Lockdown muči sve, on nema političkog predznaka i ideologije,” napominje Klarić i pritom odgovara na optužbe iz HDZ-a da iza prosvjeda na središnjem zagrebačkom trgu stoji netko iz oporbe: “Mi smo jednostavno ugroženi jer su nam ljudska prava oduzeta i to neopravdano, protuustavno... Diskriminirani smo, jednima je dobro i zarađuju na svemu ovome, a drugi jedva preživljavaju i nemaju pravo niti boriti se, pa završe na način, na koji sam ja završio.”

KLARIĆ ODBRUSIO ĆORIĆU, PROZVAO I STOŽER!

Posebno je prokomentirao izjavu HDZ-ovog ministra Tomislava Ćorića, koji je “populizmom“ nazavo zahtijeve da i ministri, župani, gradonačelnici i načelnici rade za minimalac: - Kad već govori o “neodgovornom” ponašanju kafića, koji se ne otvoraju, pitam Ćorića što je odgovorno u tome da on kao ekonomist uzima kredite i zadužuje budućnost naše zemlje da bi sebi i svom državnom aparatu isplatio pune plaće?! To opravdava nekom ekonomskom politikom, međutim, nek’ mi radije objasni što je tu odgovorno?! U Hrvatskoj netko zaista radi za četiri tisuće kuna i to je nečija sudbina i život, ali oni ni to ne isplate… Meni su, konkretno, tek 22. siječnja isplatili novac za deveti mjesec prošle godine… Oni ne pitaju što si radio ili nisi radio u međuvremenu, a pogotovo, od čega će ljudi živjeti. Njegova priča o popuizmu je samo jedna loša, demagoška obrana!

Rekao je i što misli o mjerama Nacionalnog stožera: - Nije sporna samo kontradiktornost njihovih mjera, nego i kontradiktornost njihovog razmišljanja, politike i na kraju – karaktera! Oni su spremni pričati o svemu onome što im ide u prilog, a malo je toga istinito…

Klarić ne prati pressice Krune Capaka i ekipe, a evo i zašto: - Ako pazim što stavljam u tijelo kao hranu, onda vodim računa i o tome što stavljam u glavu i ne trujem svoj um!

“SVIJET SE PREOKRENUO NAOPAKO, ALI NE ZBOG VIRUSA, NEGO ZBOG POLITIKE KOJA SE VODI POD EGIDOM OBRANE OD VIRUSA!”

U otvaranje kafića i teretana 15. veljače – ne vjeruje: - Da vam je netko, prošle godine u ožujku, kada su napravili prvi lockdown, rekao da će to trajati godinu dana, nitko vam ne bi vjerovao. Da vam je netko rekao da će te ići u zatvor zato što vježbate i otvarate teretanu, zato što nastojite pojačati imunitet i da se zaštitite od virusa, isto ne bi vjerovali… A sve se to danas događa! U godinu dana svijet se preokrenuo naopako, ali ne zbog virusa, nego zbog politike koja se vodi pod egidom obrane od virusa!

“Do 01. studenoga prošle godine, u Hrvatskoj je prema podacima HZJZ-a bilo 40.500 zaraženih, a od toga 181 u teretanama i to je 0,4 posto. Nakon 26 dana, oni nas proglašavaju “rizičnima” i brane nam rad. Nedavno je objavljeno jedno istraživanje u kojem se jasno navodi da je najjača obrana protiv covida upravo tjelovježba i snažan imunitet. To govore ozbiljni ljudi, a ovi nas smatraju opasnima,” analizirao je Klarić i javno se upitao: “Kakva je to javnozdravstvena politika, u kojoj ljudima govorite da ostanu doma, da rade od kuće, naručuj si hranu dostavom i čekaju spasonosno rješenje?! To je naputak svima da budu još bolesniji, a ne zdraviji!”

KLARIĆ O PLENKOVIĆU: “Nije bio anemičan, nego je imao dobru vezu!”

Andriji Klariću zbog toga što je otvorio teretanu, prijeti novčana kazna do 80.000 kuna i zatvorska, do čak dvije godine: - Bio sam svjestan da bi me mogli uhititi kada otvorim. Došli su večer prije i njihov plan je bio da me spriječe da uopće dođem do teretane, zato sam prespavao u njoj… Kada sam priveden i kada je policija vidjela za što me moraju optužiti, nasmijali su se i rekli mi da sam heroj, a ne zločinac!

Bujica je objavila veliku reportažu s Jelačić placa i snimke Dražena Oreščanina, izvršnog direktora udruge 'Glas poduzetnika', kojem je Trutova Civilna zaštita, u pratnji policije, pred kraj okupljanja na trgu, uručila zapisnik, nakon čega slijedi – prijava, a sve se to događalo svega stotinjak metara od zlatarne u Ilici, koja je otprilike tada i opljačkana!

Osim što je kritizirao mjere Nacionalnog stožera, Andrija Klarić je u Bujici, bez dlake na jeziku, prozvao premijera Andreja Plenkovića: - On je rođen u četvrtom mjesecu ’70. godine, kao i ja, od njega sam mlađi deset dana... Vodili smo sličan život u istome gradu, išli u slične škole, izlazili na slična mjesta… Godine 1988. kada su svi morali ići u JNA, on se izvukao na anemiju, a nije bio anemičan nego je imao dobru vezu! Imati tako dobru vezu u JNA?! Pa, tada se ni sin nekog generala nije mogao izvući od služenja vojske! Jedan moj prijatelj koji je služio samnom, a danas je vrlo poznata osoba u Hrvatskoj, pokušao je na sve moguće načine to izbjeći i prezentirati sebe da je lud, samo da ga puste, a nisu ga pustili, no, Plenković se izvukao! Na taj način je dobio godinu dana za školovanje, dok su drugi odrađivali obvezu prema onoj Jugoslaviji.

POZVAO PREMIJERA DA GA TUŽI, AKO NE GOVORI ISTINU: “Pušku nije vidio, živi isključivo na račun proračuna!”

“I onda dođe ’91. godina, ja sam tada već bio na fakultetu kao apsolvent, a neki moji prijatelji se odjednom sjete da moraju učiti strane jezike i ta se potreba kod njih javila baš ’91. godine,” ironično se prisjeća Andrija Klarić, koji se među prvima, kao dragovoljac, stavio na raspolaganje u obranu Hrvatske: “Ne znam gdje je bio Andrej Plenković, ali u svakom slučaju, nije bio s puškom nigdje, izbjegao je i onda uzeti je u ruku…”

Klarić je pozvao Plenkovića da ga tuži, ako ne govori istinu: - On uvijek radi tamo gdje lovu dobiva iz budžeta i ne pita kako lova dolazi u taj budžet, nego iz nje redovito muze. U redu, netko i to mora raditi, ali da 2021. godine takav čovjek svojim odlukama meni brani da radim?! Nikad nisam radio niti za jednu državnu službu i nikada nisam dobio ni lipu iz proračuna. Poduzetnik sam od svoje 19. godine…

Iako je Andrija Klarić u Domovinskom ratu dva puta ranjen, nije tražio baš nikakva prava: - Ne trebam i ne smijem tažiti nikakva prava. Danas se mnogi pošteni branitelji crvene zbog svih tih prava, a posebno zbog zlouporaba. Citirao bih generala Pattona, koji je rekao “Ako želiš naplatiti od svoje države sudjelovanje u ratu, reci koliko košta da te isplatimo!” To bih poručio svima onima koji su ratovali, a traže za to neka prava. To je bila naša obveza i dužnost. Naša zemlja je bila napadnuta, naše obitelji su napadnute i mi smo ih trebali braniti. Moje zadovljstvo je što sam ostao živ! Ranjen jesam, hvala Bogu, ostao sam živ i nisam invalid. Imam papire da sam invalid, zašto bih to bio da uzmem novce od države?! To je bila naša dužnost i nemoraš nikakva prava tražiti, niti itko smije biti ravnopravniji u ovoj zemlji. Naše zadovoljstvo je da imamo slobodnu zemlju i da u toj zemlji dobro živimo, a živjeli smo barem do prije zadnjih godinu dana… Zadovoljni smo što smo slobodni,da imamo demokraciju i zbog toga smo išli u rat.

DRAGOVOLJAC KOJI JE RATOVAO I U HERCEGOVINI, OD DRŽAVE NE TRAŽI NIKAKVA PRAVA!

 “Paradoks je da moj imenjak svojim mjerama meni zabranjuje rad, svodi me na minimalac  i svodi me da nemam od čega živjeti, dok on sebi opet iz budžeta isplaćuje punu plaću,” poručio je Andrija Andreju: “Oni su u ovom razdoblju i poreznim smanjivanjem, sebi plaću još i povećali!”

Klarić je bio pripadnik 57. samostalnog bataljuna 'Marijan Celjak', naše prve dragovoljačke postrojbe, koja je ratovala na sisačkom bojištu: - Naš zapovijednik je bio Marijan Celjak, jedan izuzetan čovjek… Na pregovorima s JNA u raketnoj bazi, u Šašinoj Gredi, mučki su ga ubili, s leđa… Naša jedinica dobila je ime po njemu i on je veliki heroj. Opet paradoks; Njegov sin Ivan Celjak danas je zastupnik HDZ-a u Saboru. Ne znam gospodina Ivana, pozdrvaljam ga ovom prilikom i mogu mu reći da mu je otac bio častan čovjek i da može biti ponosan na njega!

Nakon Marijana Cerjaka, Klarićevu jedinicu preuzeo je Stjepan Grgac, također heroj Domovinskog rata: - Poginuo je na ulazu u Kotar šumu, u oslobađanju, tijekom Oluje... To mi je bio najbolji prijatelj. To je bila jedinica u kojoj su ginuli zapovjednici.

Za Domovinu je ratovao i u Hercegovini, gdje je i ranje i odakle su njegovi roditelji: - Roditelji su porijeklom iz Hercegovine, otac mi je iz Žitomislića, a mama iz Mostara i nekako sam osjetio potrebu da sudjelujem i u obrani tih naših prostora... Javio sam se pokojnom generalu Bobetku, on me uputio do Slobodana Praljka i tamo sam se s generalom Praljkom usitinu zbližio. Svjedočio sam mnogim stvarima i situacijama iz kojih sam mogao vidjeti da je bio izuztno častan i hrabar general, koji je svojim primjerom vodio vojsku, Njegovo samoubojstvo u Haagu je bio jedan od mojih tužnijih trenutaka u životu.

KLARIĆ POZVAO NA NOVI PROSVJED: “Ako vam je dosta terora, dođite!“

Hrabri vlasnik zagrebačke teretane i otac troje djece, javno se zahvalio svima na potpori i pozvao je sve građane da se prestanu bojati i da se odazovu novom, još većem prosvjedu na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jalačića, najavljenom za subotu, 13. veljače, u 16:00 sati: - Pozivam sve one kojima je dosta terora i ovakovog načina života da dođu na prosvjed i da nam se pridruže, da izvršimo pritisak jer možemo očekivati samo gore. Ovakva covid politika će trajati tako dugo, dok je mi ne zaustavimo, a ne dokle oni odluče! Narod ima tu moć i ima snagu, jedino je trenutačno uplašen. Nemojte biti uplašeni, u najgorem slučaju, mogu vas uhapsiti i možete dobiti dvije godine zatvora, što je besplatna hrana i spavanje i 80 tisuća kuna, koje ako nemate, nemaju vam od čega naplatiti… Stoga se nemate razloga bojati nego dođite, idemo svi zajedno tražiti da se promijeni ova politika. Ili promijenite politiku ili promijenite političara!

“Naš narod je dobar narod koji ima lošu vlast,” kaže Andrija Klarić: “Mislim da ova Vlada mora sebi postaviti pitanje zašto su ljudi ogorčeni, jer ona je tu da radi u korist naroda i da nam služi, a ne da nama vlada. Oni očigledno to ne shvaćaju; mi smo njih izabrali da nam služe, a nismo ih izabrali da nas tlače i da nas gnjave! On mene štiti od teške bolesti, na koji način?! Tako da mi zabranjuje da vježbam, tako da mi uzima kruh i da nemam što za jest, da ne mogu hraniti svoju djecu?! Molim te, Andreju Plenkoviću, nemoj me više štititi, sam ću se štititi od korone!”

Izvor: Dragovoljac.com/PDN/Foto:screenshot

Izvorni autor: Velimir Bujanec/Bujica/Z1

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.