Anthony Joshua ponovo je teškaški prvak svijeta!

08.12.2019. 09:20:00

Britanski boksač u velikom je revanšu u Saudijskoj Arabiji pobijedio Andyja Ruiza Jr-a jednoglasnom odlukom sudaca…

Ponos Britanije, najveći boksač iz Watforda slavio je u subotu, nešto prije ponoći na dinama. Onim saudijskim, u “Obračunu na dinama” u Rijadu, u dugo najavljivanom spektaklu protiv Meksikanca Andyja Ruiza. Nepodijeljenom sudačkom odlukom, očekivano i uvjerljivo, jer mu je takva bila i izvedba u ringu,donosi fightsite…

Dvojica sudaca su borbu ocijenili 118:110 za Joshuu, jedan je pak bodovao 119:109. To je u profesionalnom boksu vrlo uvjerljivo, poglavito kada se radi o borbi za pojas. S tim da ih je u Rijadu “u igri” bilo čak 4 (WBA, IBF, WBO i IBO). Isti oni koje Joshua izgubio odnosno Ruiz osvojio u lipnju u New Yorku, u Madison Square Gardenu.

Nije bilo spektakularno kao u New Yorku kada su obojica bili na podu. Neusporedivo s mitskim obračunom Joshua – Kličko 2017. na Wembleyu. To je bio najbolji meč desetljeća. Ovo je bio… šah u rukavicama. Baš boksači, oni koji najbolje znaju što znači uči među konopce, davati i primati udarce, upravo oni nerijetko za svoj sport vele da je najsličniji šahu.

Izvor: Braniteljski-portal.com/PDN/Foto:screenshot

Izvorni autor: D.J.

Autor: