Antiputinovski ruski partizani planiraju osigurati granicu s Ukrajinom i marširati prema Moskvi

11.06.2023. 14:47:00

Dok ruski partizani vode borbe u Belgorodskoj oblasti, politički predstavnici okupljaju se u Varšavi kako bi se pripremili za preuzimanje vlasti. Prema riječima Alekseja Baranovskog, predstavnika političkog krila Legije za slobodu Rusije, kontroliramo 10 kilometara Belgorodske oblasti duž granice s Ukrajinom, što sprječava ruske tenkove da dosegnu teritorij Ukrajine. Baranovski je istaknuo da antiputinovski ruski dragovoljci imaju plan osigurati granicu s Ukrajinom i konačno marširati prema Moskvi, prenosi Jutarnji list.

"Trenutno smo već 10 kilometara duboko, Rusija ne kontrolira ovaj teritorij. To je siva zona. Domet tenka je 10 kilometara, dakle, ruski tenkovi u Belgorodskoj oblasti sada ne mogu pucati na ukrajinski teritorij", pohvalio se Baranovski.

Ruski partizani već su izazvali kaos u Belgorodskoj oblasti. Njihov primarni cilj je osloboditi pojas od 40 kilometara dubine, budući da je domet rakete Grad 40 kilometara. To je minimalni plan, tvrdi Baranovski, predvodnik skupine ruskih dragovoljaca koji se bore protiv Putinovog režima.

"Nažalost, ruski narod je iznjedrio Putina i mi ga moramo dokrajčiti. Nitko neće obaviti ovaj posao umjesto nas", izjavio je Baranovski. Krajnji cilj im je srušiti Putinov režim. Nakon što Ukrajina oslobodi cijeli teritorij, dugoročna sigurnost nije moguća bez promjene političkog režima u Rusiji i svrgavanja Putina, dodao je Baranovski.

"Naravno, krajnji nam je plan marširati na Moskvu", rekao je u intervjuu za ukrajinski medij. "Kada ukrajinske oružane snage oslobode Krim, doći će do paralize upravljanja u Ruskoj Federaciji. Bit će pravo vrijeme da se okrenemo Moskvi, Kremlju."

Ruski partizani imaju detaljno osmišljen plan: njihov glavni cilj je uhititi i sudski procesuirati sve ruske vojne i političke dužnosnike koji su podržavali Putinov režim. Nakon svrgavanja Putina, predviđaju dvogodišnje prijelazno razdoblje prije održavanja demokratskih izbora.

"Prvo će postojati neka prijelazna vlada čiji će zadatak biti prvo uhapsiti sve ratne zločince i neke izručiti Ukrajini, a neke međunarodnom sudu", istaknuo je Baranovski.

Najavljuje i provođenje lustracije, odnosno zabranu političkog i upravnog sudjelovanja svima koji su bili dio Putinovog režima.

"Potrebno je očistiti vlast na svim razinama. Za to će biti potrebne dvije godine, a tek nakon toga možemo očekivati slobodne demokratske izbore", izjavio je Baranovski. Usporedio je taj proces s denacifikacijom Njemačke koja je trajala od 1945. do 1949. godine.

"U usporedbi s posthitlerovskom Njemačkom, gdje su prvi izbori održani četiri godine nakon pada Reicha, očekujemo da ćemo ovaj plan provesti za dvije godine", dodao je.

Baranovski također ističe da "Kongres narodnih zastupnika jedna je od opcija ruske budućnosti nakon Putina. Postoji parlament, alternativna zakonodavna vlast. Zato se sastajemo u Varšavi i radimo na konkretnom zakonodavstvu. Razgovaramo o konkretnim pravnim aktima koji će stupiti na snagu nakon što Putina zamijeni privremena vlada", najavio je Baranovski, predstavnik političkog krila Legije za slobodu Rusije.

Izvor: Jutarnji list/Foto:hia.com.hr

Izvorni autor: PDN/Jutarnji list/Snježana Pavić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.