Antiteroristička jedinica objavila video: Nevjerojatno je gledati što ti dečki rade

28.02.2024. 10:50:00

VRH ORUŽANIH SNAGA

Na vojnom poligonu “Eugen Kvaternik” završena je selekcijska obuka novih pripadnika Satnije Antiterorističke vojne policije. Selekcijskoj obuci kandidati pristupaju nakon zahtjevnih liječničkih i psiholoških pregleda nakon čega slijedi predselekcija gdje se kandidati testiraju na stres, klaustrofobiju, visinu, a provjeravaju se i njihove fizičke sposobnosti.

Nakon toga slijede dva tjedna terenske obuke koja su ujedno i najteža. Na terenskoj obuci simuliraju se različiti borbeni uvjeti s povećanom razinom stresa, manjkom sna, hrane i vode, donosi Hrvatski vojnik.

“S obzirom na to da je selektivna obuka vrlo zahtjevna i teška, s manjkom hrane, vode, sna, samo najspremniji pripadnici uspiju je završiti. Što se tiče prolaznosti, obično to budu dva do četiri pripadnika po generaciji”, kazao je zapovjednik prvog voda satnije ATVPS-a.

Selekciju prošla samo dvojica

Od njih devet, ovaj put to je uspjelo samo dvojici. Antiteroristička vojna policija rođena je tijekom Domovinskog rata i vrh je Oružanih snaga. Ta postrojba obavlja najsloženije zadaće, sačinjavaju je samo najbolji pripadnici, opremljena je najsuvremenijim oružjem, a sudjeluje i u raznim operacijama diljem svijeta.

Namijenjene su za brzo i djelotvorno eliminiranje ubačenih neprijateljskih diverzantskih i terorističkih skupina, specijalne akcije u pozadini neprijatelja te uspješno rješavanje teških situacija pri izvršavanju redovitih vojnopolicijskih zadaća u ruralnim i urbanim sredinama, prenosi Dnevno.hr.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:video screenshot/YouTube/Hrvatski vojnik

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr/S.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.