Arkan se dere na ženu ‘gde ti je snajper’: Dan nakon pada ušao je u Borovo Naselje

19.11.2023. 18:56:00

Nakon sloma obrane Vukovara dan ranije, na današnji dan 19. studenog 1991., JNA potpomognuta četnicima i srpskom paravojskom ušla je u dio grada Vukovara koji se zove Borovo Naselje.

Na nesreću civila, u naselje je ušao Arkan sa svojom zloglasnom vojskom…

Kalvarija dan nakon pada Vukovara
Foto: Screenshot

Kalvarija koju su Vukovarci proživjeli dan prije, sada je čekala prestravljeno stanovništvo i grupe odvažnih branitelja Borova Naselja od kojih su neki i dalje pružali otpor. U trenutku ulaska bivše JNA i srpskih paravojnih postrojbi, u podrumu Borovo Commercea koji je 1991. bio pomoćna vukovarska ratna bolnica, bilo je oko 800 ranjenih hrvatskih branitelja i civila.

Arkan maltretira prestravljene civile

Od tih 800 ranjenika, koliko ih je bilo u podrumu koji je tijekom velikosrpske agresije služio kao bio odjel vukovarske ratne bolnice, njih 115 je odvedeno u nepoznato i ubijeno. Još uvijek se traga za sudbinama 63 hrvatska branitelja i civila iz Borova Naselja. Toga je dana ubijena 51 osoba, a među odvedenima bili su uglavnom hrvatski branitelji, od kojih se veliki broj još uvijek evidentira kao nestali.

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: S.V./Foto: screenshot

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.