Austrija izdala upozorenje: Cijela Hrvatska je rizična za putovanja, vratite se odmah!

14.08.2020. 15:12:00

Austrija je upravo izdala upozorenje za putovanja u Hrvatsku, koje vrijedi od ponedjeljka, 17. kolovoza. Kao razlog navodi se 'epidemiološki razvoj stanja u Hrvatskoj, zbog čega se proglašava najviši sigurnosni stupanj za područje kompletne Hrvatske'

Prema objavi na stranicama austrijskog Ministarstva vanjskih poslova, Hrvatska je dodana na popis rizičnih zemalja razine 6, na kojemu se nalaze 32 zemlje, a među njima su države bivše Jugoslavije, istočnoeuropske zemlje poput Bugarske, Turske ili Rusije, te neke azijske i afričke države.

Iz većine ovih zemalja za ulazak u Austriju potreban je PCR test, a putnici iz nekih odlaze u dvotjednu karantenu.

Detalji oko obaveza putnika koji se vraćaju iz Hrvatske još nisu ažurirani, no u preporuci za druge zemlje državljani Austrije savjetuju se da se hitno vrate u domovinu iz zemalja koje su na popisu razine 6.

Austrija bilježi najveći porast broja novozaraženih koronavirusom u proteklih nekoliko tjedana. Nastavlja s intenzivnim testiranjem osoblja zaposlenih u ugostiteljstvu i turizmu. Do sada je, prema riječima ministrice turizma Elisabeth Koestinger, testirano preko 65. 000 zaposlenih u turističkim središtima.

'Provođenjem intenzivnih testova za ugostiteljske i turističke objekte jačamo austrijski turizam', rekla je Koestinger koja je istodobno svim zaposlenima u ovom sektoru preporučila testiranje koje je besplatno.

Izvor: tportal.hr/Foto:LUKAS BARTH-TUTTAS / POOL

Izvorni autor: S.S,/B.S.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.