Bad Blue Boysi pokazali su tad kako se brani naša Hrvatska!

12.05.2020. 08:52:00

Igor Cvitanović (49), imao je 19 i pol godina, 13. svibnja 1990. godine. Njemu i ostalim rezervnim igračima nije dopušteno izaći na zagrijavanje, kad su neredi počeli, zadržani su u tunelu

Sad kad je prošlo 30 godina, jasno je kao dan. Pa pogledajte samo dokumentarce koji su snimljeni o toj utakmici i svima će sve biti jasno. Bilo je jasno da se taj derbi neće odigrati. Vidjelo se da policija Delijama dopušta da rade kaos. Sve je to bilo smišljeno, dio njihove planske igre, kaže nam Igor Cvitanović, najbolji strijelac u povijesti Dinama.

Igor Cvitanović (49), imao je 19 i pol godina 13. svibnja 1990. godine. Njemu i ostalim rezervnim igračima nije bilo dopušteno izaći na zagrijavanje, kad su neredi počeli, zadržani su u tunelu.

- Trebao sam biti na klupi, a na zagrijavanje je izašlo samo po 11 igrača obje momčadi. Mi smo bili u svlačionici, zatim u dvorani, nismo ni znali što se događa, nismo znali da je vani kaos. Onda smo za to čuli i krenuli prema terenu, ali nas je u tunelu zaustavila policija. Nisu nam dopustili da izađemo van - rekao je Cvita i nastavio:

- To je jedan od događaja koji su prethodili Domovinskom ratu, a Bad Blue Boysi su se taj dan, baš kao i Zvonimir Boban ponijeli herojski. BBB su pokazali kako se brani Hrvatska tog 13. svibnja u Maksimiru. Pokazali su i kako ćemo se braniti nakon toga. Svaka im čast na tome svemu.

Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Andrej Panadić (51), bio je branič Dinama, Josip Kuže uvrstio ga je u prvih 11 za tu utakmicu.

- Malo smo se zagrijavali, a onda je počeo kaos. Nisam na kraju na travnjaku niti dočekao trenutak kad je Zvonimir Boban krenuo prema policajcu - prisjeća se Panadić i nastavlja:

- Boban je doista napravio nešto nesvakidašnje, a nakon svega mu u svlačionici nije bilo nimalo svejedno. Sjećam se da je i zaplakao. Vladala je velika neizvjesnost, Boban je možda čak u tim trenucima mislio kako će dobiti takvu kaznu da nikad više profesionalno i ne zaigra nogomet. Ostali smo u svlačionici dva-tri sata dok su neredi trajali i nakon što su prestali. Nismo smjeli izaći van. 

Foto: GNK Dinamo/Marko Prpić/PIXSELL

Izvor: 24sata/ Foto: HRT

Izvorni autor: Antonio Bevanda

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.