BAJRAM SE VIŠE SLAVI U SRBIJI NEGO U BIH? Ovo je službeno objašnjenje gužvi na granici!

16.05.2021. 19:14:00

Na ulazu u Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine osobna vozila čekaju do pola sata do sat i pol na pojedinim graničnim prijelazima, a na prijelazu Bajakovo na ulaz se jutros čekalo dva sata pa i dulje.

Novinarka N1 televizije Ksenija Pavkov javila se jutros s graničnog prijelaza Šid te je navela da na tom prijelazu nema gužvi.

“Građani nisu pohrlili u Hrvatsku kako bi glasali. Iz Uprave granične policije rekli su nam da promet prema Hrvatskoj jest nešto veći nego što je to uobičajeno za nedjelju, ali da su to velikom većinom muslimanski vjernici koji su putovali zbog ramazanskog Bajrama i sada se vraćaju u zemlje u kojima inače žive”, kazala je Pavkov.

“Neslužbeno sam doznala da bi organiziranje autobusnog prijevoza moglo biti iz beogradskog prigradskog naselja Batajnica gdje je velika zajednica osoba koja su svojevremeno izbjegli iz Like i Dalmacije. Također, u novosadskom predgrađu Adice, te iz Veternika, relativno je velik broj onih koji su izbjegli iz Slavonije”, dodala je.

Izvor : HAK/Screenshot

No malo je neobično da je osjetno više “muslimanskih vjernika” koji ulaze u zemlju iz Srbije, nego onih koji ulaze iz BIH, kako potvrđuje i HAK-ov grafikon.

Podsjetimo, hrvatski državljani s pravom glasa danas zbog izbora mogu ući u zemlju bez testa ili potvrde.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:priznajem.hr/screenshot

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.