Bandić neće biti pokopan u Aleji velikana, pripremili su mu mjesto uz mirogojske arkade

28.02.2021. 21:05:00

Jelena Pavičić Vukičević kaže da se radi o prikladnom mjestu 'za funkciju i veličinu osobe'

Pokop zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića bit će održan u srijedu, 3. ožujka, u 12 sati na Mirogoju. Poznata je i lokacija ukupnog mjesta: na iznenađenje mnogih, Bandić neće biti pokopan u Aleji velikana, posljednjem počivalištu brojnih zaslužnih građana Zagreba. Tu vijest objavila je dosadašnja zamjenica gradonačelnika Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević.

Govoreći o planovima za Bandićev pogreb, dogradonačelnica je rekla da će pogreb biti u srijedu, u 12 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj. “Bili smo danas tamo, u dogovoru s obitelji odabrali smo lijepo i prikladno mjesto za funkciju i veličinu osobe”, kazala je, i dodala da grobno mjesto nije u Aleji velikana, dijelu groblja u kojem se pokapa najzaslužnije građane Zagreba.

Grobnica uz arkade

Pročelnik Ivica Lovrić u Dnevniku HRT-a opisao je mjesto koje je odabrano za Bandićev ukop. „Mjesto gdje će biti grobnica je veliki, široki prostor, taman na početku Aleje uz arkade”, rekao je Lovrić.

Komemoracija u povodu smrti gradonačelnika Milana Bandića održat će se u utorak, 2. ožujka, s početkom u 11 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu, a posljednji ispraćaj bit će u srijedu, u 12 sati, na gradskom groblju Mirogoju, priopćeno je danas iz Grada.

Izvor: Telegram.hr/ FOTO: Zoe Sarlija/PIXSELL

Izvorni autor: Vedran Vrabec/Telegram.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.