Banožić: Gardijska mehanizirana brigada nasljednik pobjedničke tradicije

01.04.2021. 18:13:00

Ministar obrane Mario Banožić u četvrtak je pripadnicima Gardijske mehanizirane brigade uputio čestitku povodom 14. obljetnice ustrojavanja, ističući da se ta brigada pokazala kao časni nasljednik pobjedničke tradicije.

“Pokazali ste da ste časni nasljednici pobjedničke tradicije i da vjerno slijedite primjer naših branitelja”, poručio je Banožić čiju je čestitku u priopćenju prenijelo Ministarstvo obrane.

Napomenuo je da je Gardijska mehanizirana brigada nastala na temeljima koje su tijekom Domovinskog rata svojom hrabrošću i nesebičnom žrtvom postavile legendarne gardijske brigade kao ključne udarne snage u pobjedničkim operacijama, štit i ponos u obrani domovine od velikosrpske agresije.

“Spomen na njihove uspjehe i povijesne pobjede čuvate upravo vi, u čijem sastavu se nalaze bojne koje nose imena Tigrova, Gromova, Pauka i Vukova”, naglasio je ministar.

Svojim dosadašnjim pristupom i radom u okviru dodijeljenih im zadaća, kazao je, pripadnici ove brigade svima su pokazali kako se i s kolikom ljubavlju brani i čuva domovina.

“Našim poginulim braniteljima pripadnicima legendarnih brigada vječna hvala i slava jer njima dugujemo najviše”, naglasio je Banožić.

Pripadnicima Gardijske mehanizirane brigade poželio je mnogo uspjeha u radu i provedbi zadaća zaštite suvereniteta i cjelovitosti RH, u razvoju i održavanju sposobnosti za sudjelovanje u međunarodnim vojnim operacijama.

Uspjeh im je poželio i u spremnosti te sudjelovanju u pružanju pomoći civilnim institucijama, “kojih je nažalost u proteklom razdoblju bilo podosta, od poplava i požara do razornih potresa i pandemije koronavirusa”. (Hina)

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto: MORH / T. Brandt

Izvorni autor: HINA/Kamenjar.com

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.