BANOŽIĆ U SREDIŠTU NOVOG SKANDALA! Izuzetno teške optužbe stižu iz Splita: ‘Podrivanje nacionalne sigurnosti’

12.05.2023. 17:02:00

Zbog Banožićevih laži i opstrukcija pet modernih obalnih ophodnih brodova pred prodajom je strancima, umjesto da završe u Hrvatskoj ratnoj mornarici, kazao je vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak za tiskano izdanje tjednika Nacional.

Osim toga, u najavi debakla projekta koji je započeo još 2014., Debeljak je Banožiću i pisao, izravno ga optužujući za “miniranje Hrvatske obalne straže” i “podrivanje nacionalne sigurnosti”:

“Vašu kontinuiranu opstrukciju u svemu što smo predlagali vidimo kao nezaobilaznu prepreku u realizaciji projekta do kraja…”

Izuzetno teške optužbe

Debeljak tvrdi da Banožić ugrožava kapacitete Hrvatske ratne mornarice zbog samovolje i otezanja plaćanja već izvršenih radova.

I kao da ih već nije dosta, tako se ministar obrane Mario Banožić našao u središtu nove drame. Ovog puta vezane za izgradnju preostala četiri od ukupno pet brodova obalne oklopne ophodnje započete još 2014.

No, sada bi Hrvatska ratna mornarica mogla definitivno ostati bez pet brodova obalne oklopne ophodnje.

Tjednik tvrdi kako su proteklog tjedna dobili uvid u pismo u kojem je vlasnik Brodosplita Tomislav Debeljak izuzetno teško optužio ministra “za dugotrajnu smišljenu opstrukciju rješavanja pitanja izgradnje i isporuke obalnih ophodnih brodova za Hrvatsku ratnu mornaricu, teme od velike važnosti za hrvatsku nacionalnu sigurnost”.

Izvor: dnevno.hr/Foto:MORH/ J. Kopi

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.