Bartulica dopunio imovinsku karticu, evo što je sve u nju upisao

14.06.2024. 22:15:00

Zastupnik u Hrvatskom saboru i izabrani zastupnik u Europskom parlamentu Stephen Nikola Bartulica dopunio je svoju imovinsku karticu, oko koje se zadnjih dana digla velika buka jer se činilo da je htio prikriti drugi kredit i pozajmicu na otplate kojih troši više nego što on i njegova supruga zarađuju

Iz dopunjene imovinske kartice, koju je Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa objavilo danas, vidljivo je da je Bartulica, uz jedan kredit od 270.000 eura koji je otprije bio upisan, dodao još jedan kredit od 270.000 eura, a vidljivo je i da mjesečne rate za ta dva kredita ukupno iznose 3562,43 eura, da je prvi dignut 2013. po kamati od 2,5, a drugi od 3,4 posto deset godina kasnije, te da mu je drugi kredit odobren uz sudužnika.

Taj drugi kredit Bartulica je digao radi kupovine kuće na Prviću, koju je također upisao u imovinsku karticu u rubriku 'Podaci o nekretninama'. Tu valja napomenuti da kuću nije morao upisati u karticu jer se na nju upisao tek ove godine, pa je imao vremena do kraja tekuće godine, no kredit je morao upisati jer ga je dobio prošle godine.

U dopunjenoj imovinskoj kartici vidljiva je i pozajmica, koju je također dobio prošle godine i morao je prijaviti a nije u prethodnoj kartici. Riječ je o 30.000 eura koje mu je posudio Vjekoslav Gucić, no tu je vjerojatno napravljena greška jer je pod iznos mjesečnog anuiteta napisan pun iznos kredita. Tu je ili riječ o tome da će se cijeli iznos vratiti odjednom, a dospijeće nastupa 10. travnja 2025., ili je mjesečna rata, s obzirom da piše da je pozajmica dana na 18 mjeseci, oko 1667 eura.

Dopunjenu Bartuličinu imovinsku karticu možete pogledati u nastavku.


Imovinska Kartica Stephen N... by Vanja

Izvor: tportal/Foto: Snimka zaslona

Izvorni autor: Vanja Moskaljov

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.