Batarelo tuži Tomaševića: “Totalitarcima smetaju… zastave! See you in court Tomboy”

03.06.2022. 19:03:00

Organizatori Hoda za život, udruge Vigilare i U ime obitelji, podigli su tužbu protiv zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića zbog, kako kažu, diskriminacije jer im je uoči tog događaja, održanog 14. svibnja, zabranio zastave na za to predviđenim javnim površinama.

“Glede Tomaševićeva diskriminirajućeg postupka naći ćemo se na sudu”, poručio je predsjednik udruge Vigilare Vice Batarelo u petak.

Batarelo je objasnio kako ne traže “ništa više niti manje nego što imaju druge grupacije u Zagrebu, a to su jednaka pravila i mogućnosti”, što ovdje, ocjenjuje, nije bio slučaj.

“Možete se i ne morate složiti s ciljevima, ali grad i gradski jarboli nisu osobno vlasništvo Tomaševića i ne može ih on davati samo svojim frendovima, a drugima ne! A to se vidjelo: čim je naše zastave zabranio, odmah su idući dan osvanule LGBTQY zastave, kao nekakav izraz moći – vlasti i vrhovništva”, rekao je predsjednik udruge Vigilare Vice Batarelo.

Kaže da zagrebački gradonačelnik Tomašević “manipulira i govori neistine o nekom pokroviteljstvu”, jer nisu ni tražili niti trebaju tražiti pokroviteljstvo za javni događaj.

Batarelo napominje da Tomašević mijenja pravila kako se njemu sviđa.

“Njegov Ured za prostorno uređenje je mjesec dana prije Hoda (za život) odobrio zastave, a onda ih je gradonačelnik – jer mu se Hod osobno ne sviđa – dva dana prije Hoda jednostavno zabranio”, rekao je.

Karlo Novosel iz udruge U ime obitelji, kojoj je na čelu Željka Markić, rekao je da je “zabrinut i žalostan” zbog takvog postupanja gradonačelnika Tomaševića, koji je “svojim ponašanjem Zagreb vratio u srednji vijek”.

Tomaševića je prozvao i za “diktatorstvo i neinkluzivnost, kršenje prava na jednakost i ravnopravnost te mizoginiju, mizandriju i heterofobiju”.

Također, Batarelo je na facebooku napisao:

“Totalitarcima smetaju… zastave!
Komunističkoj Kini smeta tajvanska zastava na jakni Tom Cruise-a u novi Top Gun Maverick film i prijete da će zabraniti prikazivanje filma u Kini,
a kod nas…
Tomislav Tomaševića smetaju zastave Hoda za život i zabranio ih je… mentalni komunist.
A danas najava da ćemo tužiti Tomaševića.
See you in court Tomboy”

Foto naslovnice: Hod za život/FB

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:Hod za život/FB

Izvorni autor: Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.