Bayern doveo novog trenera i za njega platio astronomsku odštetu

27.04.2021. 11:40:00

Nakon što je u ponedjeljak zatražio raskid ugovora, već danas su stvari formalizirane.

Njemački list Bild javlja da je postignut dogovor između RB Leipziga i minhenskog Bayerna oko dolaska Juliana Nagelsmanna na klupu njemačkog prvaka. Dosadašnji trener Danija Olma i društva od 1. srpnja preuzima Bayernovu klupu umjesto Hansija Flicka koji je na odlasku.

Nakon što je u ponedjeljak Nagelsmann predao papire za prijevremeni raskid ugovora s Leipzigom koji je trajao do lipnja 2023. godine, klubovi su se dogovorili oko odštete pa je Bayern pristao Leipzigu platiti 25 milijuna eura. Cijena je to maksimalnog iznosa odštete, s obzirom da su u nju uračunati i neki bonusi.

 

Svi financijski detalji ugovora poput godišnje plaće još uvijek nisu poznati javnosti. Zna se da će Nagelsmannov ugovor na Allianz Areni trajali do lipnja 2026. godine.

No, informaciju je ubrzo nakon objave Bilda potvrdio i Bayern na njegovim službenim stranicama. Uz portret Nagelsmanna, prigodne su izjave dali ljudi iz uprave kluba.

- Petogodišnji ugovor za Juliana znači koliko se on može poistovjetiti s Bayernom. Uvjeren sam da će dobro oblikovati sportsku politiku kluba u budućnosti te da će ona biti vrlo uspješna. Hvala Hansiju Flicku koji je sjajnim nogometom vodio Bayern do velikih uspjeha - rekao je Oliver Kahn, nekoć proslavljeni vratar, a danas član Uprave.

Nagelsmann je jučer zatražio od Leipziga da ga pusti, ali je naglasio da neće forsirati odlazak ukoliko ga klub ne bi želio pustiti, no to je očito bilo samo pitanje formalnosti, jer je u eter tijekom ponedjeljka puštena informacija kako Bikovi neće raditi probleme ukoliko Bayern ispuni njihova potraživanja. Premda novac u Leipzigu nije problem, dobiti 25 milijuna eura za trenera u ovom korona-opterećenom trenutku bio bi dobar financijski plus, ako se uzme u obzir da su prije dvije godine morali Hoffenheimu platiti pet milijuna eura za otkup Nagelsmannova ugovora. U Leipzigu se očito događaju promjene, naime, i aktualni sportski direktor Krosche je na odlasku, njega pak želi Eintracht kojeg napušta Fredi Bobić.

Već se zna tko bi trebao naslijediti Nagelsmanna na klupi Leipziga, riječ je od Amerikancu Jesseu Marschu, aktualnom treneru RB Salzburga.

NAJVEĆE ODŠTETE ZA TRENERA

25,0 milijuna eura - Julian Nagelsmann iz Leipziga u Bayern 2021.

15,0 milijuna eura - Andre Villas Boas iz Porta u Chelsea 2011.

10,5 milijuna eura - Brendan Rodgers iz Celtica u Leicester 2019.

10,0 milijuna eura - Ruben Amorim iz Sportinga u Bragu 2020.

8,0 milijuna eura - Jose Mourinho iz Intera u Real 2010.

7,5 milijuna eura - Adi Hüter iz Eintrachta u Borussiju M. ljeto 2021.

Izvor: sportske.hr/Foto: ANKE WAELISCHMILLER/SVEN SIMON Dpa Picture-alliance Via Afp

Izvorni autor: Slaven Kižlin

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.