BEOGRAD TJERA BIŠČEVIĆEVOG SURADNIKA Hrvatski diplomat u Srbiji proglašen personom non grata

20.11.2023. 20:05:00

‘Grubo je izašao iz okvira diplomatskih normi i prekršio Bečku konvenciju‘, tvrdi MVP Republike Srbije

Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije danas je donijelo odluku da, u skladu sa člankom 9. Bečke konvencije, koja regulira diplomatsko-konzularne odnose, proglasi Hrvoja Šnajdera, prvog tajnika u Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, za personu non grata, javlja RTS.

Tijekom profesionalnog angažiranja u Republici Srbiji Hrvoje Šnajder je grubo izašao iz okvira diplomatskih normi i prekršio Bečku konvenciju, priopćeno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Tim povodom je veleposlaniku Republike Hrvatske Hidajetu Biščeviću uručena diplomatska nota, navodi RTS.

“Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije žali zbog postupanja navedenog diplomata u proteklom razdoblju, koje ne doprinosi unapređenju bilateralnih odnosa Republike Srbije i Republike Hrvatske, dobrosusjedskoj suradnji i sveukupnom podizanju razine mira i stabilnosti u regiji“, navodi se u priopćenju.

Kako je priopćeno, očekuje se da će Republika Srbija i Republika Hrvatska zajednički raditi na izgradnji međusobnog poverenja, a u cilju ostvarenja zajedničke europske budućnosti.

Izvor: jutarnji.hr/Foto: Screenshot

Izvorni autor: D.A.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.