Beroš kritizirao građane koji se ne žele cijepiti: Dobio niz pitanja i komentara

08.07.2021. 10:23:00

Ministar zdravstva Vili Beroš na Facebooku je kritizirao one građane koji se do sada još nisu cijepili.

“Cijepljenje protiv COVID-19 nije vaša tema? Necijepljenjem upravo pokazujete da ste dio nje. Štoviše, pišete negativan scenarij i to ne samo za sebe već i svoju obitelj, susjede i svoje sugrađane. Ako ne postoji medicinski razlog da se cijepite, a to ne želite učiniti, morate si postaviti sljedeća pitanja. Želite li ugroziti svoje i tuđe zdravlje? Želite li poništiti napor svih onih koji su se cijepili? Želite li spriječiti postizanje kolektivnog imuniteta? Želite li snositi krivicu za mogući 4. val. epidemije, ponovno punjenje bolnica, smrt ljudi? Želite li produljiti gospodarsku krizu, potaknuti gubitak radnih mjesta? Želite li spriječiti povratak života u normalu? Odgovor i odgovornost je isključivo na vama. #CijepiSe”, zaključno je poručio Beroš.

Nakon objave nanizali su se brojni komentari i pitanja. Izdvajamo samo neke koji pokazuju da građani traže dodatne odgovore:

*Također se i pitamo. Zašto nemamo pravo na izbor cjepiva?
Zašto nemamo pravo znati što se nalazi u cjepivu?
Zašto nitko neće odgovarati na potencijalno kratkoročne i dugoročne nuspojave, odnosno posljedice?
Zašto se pored mantranja cijepi se, cijepi se ne priča paralelno i o prirodnim metodama jačanja imuniteta, i zašto se ne priča o lijekovima poput hidroksiklorokina koji su navodno učinkoviti u liječenju protiv covida?
Zašto bi se zdravi mladi organizam koji ima jak imunitet i koji nikada nema ni prehladu kamoli gripu trebao cijepiti ne provjerenim dovoljno mRNA cjepivom?
Zašto želite cijepiti masovno svu djecu po školama?
Tko se želi i tko mora neka se cijepi.
Nagovaranjem i ucjenama nećete postići ništa!
Samo Ljubav

*Dosta je emocionalnih ucjena! Osim toga, kod određenog, nemalog broja ljudi, svako agresivno reklamiranje određenog artikla izazvalo je suprotni efekt. Jednostavno ga nisu htjeli koristiti. Sve dok nisu cijepljeni svi članovi vaših obitelji, rodbine, kolega… ne prozivajte nepoznate ljude!

*Šta se moram cijepiti dok sam trudna da izgubim svoje dijete radi drugih što nas tjeraju da se cijepimo pa nisam luda se cijepiti da dovodim sebe i svoje nerođenu bebu u opasnosti. Tko se želi cijepiti neka se cijepi a mi koji ne želimo nemojte nas tjerati na to.

*Svi mi imamo pravo izbora tako je bilo i biti će uvijek.Tko si ti da mene i sve ostale koji se ne žele cijepiti da nas stavljaš u drugu kategoriju građana RH?Ima nuspojava samo ih tajite. Sve koji šire pravu istinu o ovoj pandemiji njih odmah u zatvor. Virusi postoje i postojati će uvijek. A vi gospodine znajte da nam ni djecu nećete dirati jer dijete je Božji dar i vi nećete odlučivati o cijepljenju nas koji se ne želimo cijepiti. Odjednom su simptomi novih sojeva obične prehlade i angine. Nismo mi glupi koliko vi mislite. Jedino pravo ograničenje koje vi imate je u vašoj glavi.

*Vi ćete uskraćivati ljudima pravo na osobno opredjeljenje? Vi ćete nas razdvajati na lude i normalne?

Izvor: Narod

Izvorni autor: ph, gs/foto: FaH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.