Beroš nakon sjednice Vlade: 'Imam saznanja da je u bolnici u Sisku bilo slobodnih kreveta'

27.04.2023. 11:45:00

PRATITE UŽIVO:

Ministar zdravstva Vili Beroš osvrnuo se na slučaj u Sisku gdje su dvije pacijentice ležale na istom krevetu

Nije uredu da ravnatelj govori elemente koji nisu istiniti. To ukazuje na njegovu neinformiranost - rekao je Vili Beroš za slučaj u Sisku gdje je ravnatelj izjavio da su obje pacijentice uredu, ali naknadno novinari saznaju da je jedna preminula, piše 24sata.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Zgrozila me slika o kojoj razgovaramo jer ukazuje na ono što je potpuno suprotno tendenciji naše reforme. Potpuno neadekvatno postupanje koje pokazuje nedostatak empatije pa i stručnosti. Za sve postoji propisani red… Kao ministar ovo moram osuditi. Zatražili smo unutarnji nadzor u bolnici s kojim sam nezadovoljan. Zatražio sam i inspekcijski nadzor koji je u tijeku i daljnje postupanje ovisi o tim rezultatima - rekao je ministar zdravstva Vili Beroš.

Nakon nalaza vjerojatno ću zatražiti od UV ustanove da analizira način postupanje i pridržavanje propisa, dodaje.

- Ovakvo ponašanje moram oštro osuditi, kao i izjavu čelnika ustanove koji je rekao da su pacijentice dobro, a nije bilo tako - dodao je.

Izvor: 24sata/Foto:video snimka zaslona

Izvorni autor: PDN/24sata/Matea Zanić, Ivana Mihaljević

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.