Beroš uživo: Restrikcije za okupljanja, maske obavezne u trgovini i ugostiteljstvu

10.07.2020. 14:17:00

Imamo preko 100 zaraženih: U Banskim dvorima sastali se Znanstveni savjet i Stožer, dogovorene su nove mjere koje će se uvesti radi suzbijanja zaraze

Nakon sastanka u Vladi novinarima se obraća ministar Vili Beroš.

- Razgovaramo o mjerama, danas će biti utanačene, potpuno je jasno da su okupljana ta koja izazivaju sve veći broj oboljelih. Nećemo ih zabraniti, ali morat će se strogo poštovati mjere. Razmatramo i situaciju na granicama, povisit ćemo kriterije za ulazak u Hrvatsku - kaže Beroš.

U djelatnostima koje nose najveći rizik, morat će se nositi maske, poput trgovina i ugostiteljstva.

Imali smo neka okupljanja koja su generirala veliki broj zaraženih. Da ih nije bilo, ovakva situacija ne bi bila, rekao je Beroš.

Predviđen je nadzor za vjenčanja, jer je nadzor polučio rezultate u nadzoru klubova, naglasio je Beroš.

Što se tiče Srbije, poduzet će se posebne mjere.

Vrlo vjerojatno se vraćaju dnevne presice Stožera, jer su dobro utjecale na javnost, koja je dobivala pravovremene informacije.

Izvor: 24sata/Foto:screenshot/24sata

Izvorni autor: Merita Arslani

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.