Biden stigao u Poljsku s obećanjem da će pomoći vojno i humanitarno

25.03.2022. 16:00:00

Američki predsjednik Joe Biden sletio je u petak u Rzeszow u Poljskoj kako bi se iz prve ruke uvjerio u međunarodne napore da se pomogne milijunima Ukrajinaca koji bježe pred ratom u svojoj zemlji i posjetio američke vojnike koji jačaju istočno krilo NATO-a.

Na aerodromu Rzeszow-Jasionka, Biden je dobio izvještaj o pomoći civilima koji su izbjegli pred ruskim napadima, a kojih je najviše stiglo u Poljsku.

On je novinarima u četvrtak u Bruxellesu izjavio da će posjetom “ponovno pokazati spremnost SAD-a da humanitarno pomogne ljudima u i izvan Ukrajine”.

Biden će se kasnije sastati s pripadnicima američke 82. zračne divizije koji su ondje raspoređeni radi jačanja istočnog krila NATO-a.

U petak navečer otputovat će u Varšavu i razgovarati s predsjednikom Andrzejom Dudom. U subotu bi trebao održati, kako je najavila Bijela kuća, vrlo važan govor.

Poljska se nada da će Bidenov posjet potvrditi obećanje SAD-a da će braniti “svaki pedalj” teritorija NATO-a. Varšava također želi više američkih vojnika na istočnim granicama Saveza.

Izvor: n1/ Foto: REUTERS

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.