‘BILI SMO SPREMNI NA VOJNO OSLOBAĐANJE PODUNAVLJA!’ Sačić prekinuo šutnju: ‘U zadnji čas je donesena odluka o mirnoj reintegraciji’

17.10.2022. 19:05:00

Povlačeći paralelu dolaska poglavara SPC-a Porfirija u Vukovar na posvećenje crkve sv. Nikolaja sa istim periodom iz 1995. godine, umirovljeni general HV-a Željko Sačić na svom Facebook profilu podijeli je autentičnu, ratnu fotografiju i postavio pitanje koje veliki dio hrvatske javnosti još uvijek smatra intrigantnim.

Fotografija na kojoj se uz Sačića kao tadašnjeg načelnika stožera Specijalne policije nalazi zapovjednik 3. Gardijske brigade Mladen Kruljac, nastala je u jesen 1995.

Sve je bilo spremno za vojno oslobađanje Podunavlja

“Stožerno izviđanje i priprema. Završno definiranje ratnog plana za vojno oslobađanje okupiranih dijelova hrvatskog Podunavlja. Sve je vojno bilo spremno… Naši heroji, specijalci, po zapovijedi našeg ratnog zapovjednika, generala Markača, više od mjesec dana veslali na Dravi i jezerima kako bi pod borbenim, ratnim djelovanjem, kroz minska polja, tranšee, rovove i agresorske utvrde prohodali, propuzali, preplivali i preveslali Kopački rit, te izbili na našu granicu na Dunavu. General Kruljac sa svojim herojčinama iz treće Gardijske brigade HV-a po našem lijevom boku, pa sve do mađarske granice….”, prisjetio se Sačić trenutaka u kojima je nastala fotografija, opisujući spremnost za vojnu operaciju oslobađanja okupiranog Podunavlja.

Reintegracija, ali prvo abolicija

Potom je podsjetio na odluku koja je stigla “u zadnji čas”, a oko koje se i danas “lome koplja”:

“Državni vrh je u zadnji čas, nakon već gotovih ratnih planova, donio odluku o mirnoj reintegraciji i aboliciji koja je za tu opciju povrata našeg okupiranog područja mirnim putem bila jedan od glavnih uvjeta… Što reći sada nakon ove vremenske distance?”, upitao se na kraju i svojim pratiteljima dao priliku za odgovore.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Facebook

Izvorni autor: Dnevno.hr/S.V.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.