Bivši državni tajnik Stjepan Sučić ponovno zaposlen u Ministarstvu branitelja

19.02.2021. 19:10:00

Razriješeni pomoćnik ministra branitelja Stjepan Sučić dobio je novi ugovor o suradnji s ministarstvom na 6000 kuna, dok je Krunslav Šeremet koji je s njim u kafiću kršio epidemiološke mjere i dalje na čelu Memorijalnog centra Domovinskog rata, piše u petak Jutarnji list

Težak incident koji su 28. studenoga prošle godine u Vukovaru izazvali Sučić, tadašnji pomoćnik ministra branitelja, i Šeremet, ravnatelj Memorijalnog centra Domovinskog rata u Vukovaru, kada su ni pola sata od početka stupanja na snagu mjera za suzbijanje pandemije, kojom su među ostalim zatvoreni i kafići, prekršili odluku Stožera civilne zaštite RH, nije na njihovim profesionalnim karijerama ostavio ozbiljnije ožiljke.

Doduše, sve do prije dva dana činilo se da je Sučić ipak platio cijenu svog neprimjerenog ponašanja, jer je 30. studenoga podnio ostavku na dužnost pomoćnika ministra. No, prije dva dana portal Index otkrio je da je ministarstvo sa Sučićem sklopilo ugovor o djelu kojim je nastavio rad na poslovima traženja nestalih osoba u Domovinskom ratu.

Podsjetimo, Sučić je bio i prvi čovjek Sektora za traženje osoba nestalih i zatočenih u Domovinskom ratu, a sada ga je ministarstvo, očito po staroj doktrini "pojavu osuditi, druga spasiti" ponovno angažiralo za isti posao i tako mu dalo drugu priliku.

Policijsko izvješće Šeremetu, pak, ni prva prilika nije uskraćena, jer je on i dalje na čelu MCDR-a u Vukovaru. Podsjetimo, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, inače i predsjednik Upravnog vijeća MCDR-a, u prvim je danima nakon incidenta svojim izjavama nastojao pronaći olakotne okolnosti za ponašanje svojih suradnika pa je tako na novinarske upite o Šeremetovoj sudbini na ćelu javne ustanove odgovarao kako će UV o tome odlučivati nakon što dobiju potpuno izvješće policije, kako bi temeljem toga mogli donijeti eventualne odluke.

No, gotovo tri mjeseca kasnije, nista se nije dogodilo. Štoviše, od tada nije održana nijedna sjednica UV-a, donosi Jutarnji list.

Izvor: tportal.hr/Foto: Ranko Suvar/Cropix

Izvorni autor: I. Ba./Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.