Bivši šef sisačke policije za uhićenje optužio rivala, sud mu danas ipak potvrdio optužnicu

11.12.2023. 16:38:00

Županijski sud u Zagrebu potvrdio je optužnicu protiv Marijana Detelića, policijskog šefa iz Siska koji je uhićen u veljači ove godine. Tereti ga se da je trgovao utjecajem kako bi pogodovao svom prijatelju, Ervinu Mehinoviću, predsjedniku NK Segesta. Tražio je, naime, tvrdi USKOK, da se iz Mehinovićevog mobitela izbrišu poruke koje su njih dvojica razmjenjivali.

Sve je, prema sumnjama USKOK-a, počelo kada je policija predsjednika Segeste istraživala zbog navodnog pokušaja pronevjere. Tijekom tog postupka Marijan Detelić je, stoji u optužnici, molio da njegovom prijatelju vrati mobitel, no inspektor je odbio taj njegov zahtjev. Nakon toga, Detelić mu je, navodi se dalje u optužnici, naredio da barem iz WhatsApp aplikacije obriše poruke što ih je on razmjenjivao s Mehinovićem s kojim se, budući da su prijatelji, godinama dopisivao.

Poruke načelnikovog prijatelja

Među ostalim, Mehinović je načelnika sisačke policije molio da mu požuri rješavanja dokumenata za jednog inozemnog igrača koji je došao u Segestu. Osim toga, tražio ga je, utvrdili su inspektori, podatke o prekršaju u kojem je uhvaćeno vozilo u vlasništvu Mehinovićeve auto kuće. Tražene podatke Detelić mu je, tvrdi USKOK, i poslao.

Nalog za brisanje tih poruka sisački inspektor također je odbio te je prijavio Detelića nadređenima. Uskoro se u slučaj uključio i USKOK. Sve se to događalo početkom listopada prošle godine, da bi finalizacija operacije uslijedila u veljači ove godine. Detelić je bio priveden, a kasnije mu je na zahtjev USKOK-a određen i istražni zatvor kako ne bi utjecao na svjedoke.

Zanimljivo je da je Detelić od početka negirao krivnju, uvjeravajući da mu je smjestio kolega koji mu je 2020. bio protukandidat za mjesto načelnika PU sisačko-moslavačke. No, sud je danas ipak potvrdio optužnicu protiv Detelića.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:Ilustracija/policija

Izvorni autor: PDN/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.