Bjelica o neizostavnom pitanju: ‘To samo ja znam, ne znaju ni moji pomoćnici, a kamoli igrači‘

15.10.2021. 18:49:00

Novi ciklus za Bijelo-plave počinje gostovanjem u Koprivnici; jedan od najiskusnijih produžio ugovor

Između dvije reprezentativne stanke Osijek je pronašao svoju igru, opet je to bila momčad s gardom iz prošle sezone. Osvojeno je osam od mogućih 12 bodova, bez stresa je preskočena prva prepreka u Kupu, a iz utakmice u utakmicu Bijelo-plavi izgledaju sve bolje. Vjera da će se tako nastaviti i u idućem ciklusu, do nove reprezentativne stanke, velika je kod svih u Gradskom vrtu.

- Dobrim treningom i radom možemo zadržati pozitivnu atmosferu. Svaka pobjeda daje dodatno samopouzdanje. U utakmici s Lokomotivom, koja je bila prva u tom ciklusu, ušli smo s ne baš previše samopouzdanja, no sada ga imamo puno više. Ali, samopouzdanje donose pozitivni rezultati. Realno smo zaslužili još dva boda više, ali što je - tu je, idemo dalje, idemo dobiti sljedeću utakmicu. Nema niti jedan razlog da ne ostanemo u pozitivnoj atmosferi s kojom smo otišli na reprezentativnu stanku - kaže trener Osijeka Nenad Bjelica.

Između aktualne i iduće reprezentativne stanke Osijek u razmaku od 20 dana očekuju četiri prvenstvena sraza te kup utakmica protiv Rudeša, a ciklus za Bijelo-plave počinje gostovanjem u Koprivnici, protiv Slavena Belupa, koji je u prvom prvenstvenom krugu otkinuo bod u Gradskom vrtu. Slavenov niz od deset prvenstvenih utakmica bez pobjede ne zavarava nikoga u redovima Bijelo-plavih.

- Kvalitetna su momčad koja godinama igra u HNL-u, uvijek su između šestog i osmog mjesta. Startali su senzacionalnom pobjedom u Maksimiru, uzeli bod protiv nas… Imaju puno iskusnih igrača, isto tako i neke mlade. Maksimalno respektiramo njih, njihovog trenera i sigurno će izaći iz situacije u kojoj se nalaze. Što će biti odlučujuće? Treba biti koncentriran svih 90 minuta, ući u utakmicu maksimalno ozbiljno, agresivno i koncentrirano kako bismo zaustavili njihove kvalitete kojih u igračima poput Krstanovića, Kvržića, Grgića i ostalih ima jako puno - kaže trener Osijeka.

S druge strane naći će se dobro poznata lica. Zoran Zekić trener je s najdužim stažom na Osijekovoj klupi otkako je HNL-a, a u momčadi Slavena su trojica bivših Bijelo-plavih Kvržić Caimacov, te Grgić, koji je poslan u Koprivnicu na posudbu do konca sezone.

- Ne mogu prodrijeti u glavu kolege Zekića i to što nam priprema. Sigurno će poduzeti sve da nas ugroze i pobijede. Znamo se dobro međusobno, nema prevelikih tajni. Oni jesu mijenjali sustav u dva-tri navrata od njegova dolaska, to je mala nepoznanica za nas, ali pripremit ćemo se za sve i igrati našu igru koju igramo u posljednje vrijeme - poručio je Bjelica.

Od Osijeka se ne očekuje ništa manje nego da ponovi furiozni ulazak u utakmicu kao protiv Hajduka kada su Bijelo-plavi stisnuli protivnika, a obrana Bijelih dvadesetak minuta opasno visila.

- Ulazak u utakmicu je jedna od ključnih stvari u nogometu jer od početka pokazuješ gard, da si došao po puni plijen. To je jako bitno i u tom segmentu smo dosta dobri. Težimo k tome da to ponavljamo u kontinuitetu, da na taj način ulazimo u svaku utakmicu, ali dvije su momčadi na terenu, nekada suparnik i ne dopusti neke stvari koje si zamislio. Naš stil je takav da napadamo od prve minute, jedna smo od rijetkih momčadi u HNL-u koja to radi - veli Vedran Jugović.

Bjelica će za Koprivnicu ipak imati manje-više kompletan kadar, promjene u odnosu na posljednju utakmicu protiv Hajduka bit će minimalne. Doduše, jedna i to prinudna korekcija svakako će se dogoditi. Karlo Bartolec preskočit će Slaven Belupo, ali očekuje se kako će se uskoro, već kroz nekoliko dana, priključiti ostatku momčadi. Istovremeno se oporavak Ivice Ivušića oduljio.

- Bartolec će početi trenirati u utorak, a i Ivušić se vidno oporavlja iako malo sporije. Nadamo se da bi i on sljedeći tjedan mogao biti u laganom treningu - kaže Bjelica.

U međuvremenu su Kleinheisler, koji se s reprezentativne akcije vratio prije vremena zbog ozljede bedrenog mišića, te Mierez, koji se žalio na aduktor, stigli na vrijeme zaliječiti svoje ozljede i konkurirat će za Koprivnicu.

- Obojica su posljednja dva odradili pucački trening i na dispoziciji su kao i Fiolić - kaže trener Osijeka.

Brlek istovremeno hvata ritam nakon višemjesečne stanke.

- Brlek također dobro izgleda na treninzima. S njegovim će se povratkom zaoštriti konkurencija u veznom redu, imat ćemo s njim dimenziju više. Želim ga pripremiti za posljednji ciklus jesenskog dijela prvenstva - obznanio je Bjelica.

Neizostavno pitanje postalo je tko će predvoditi Osijekov napad. Ramon Mierez je u realizatorskoj krizi koja se mora istrpjeti, dok istovremeno šansu čekaju Topčagić Daku. Tko god od njih trojice bude među starterima, neće biti iznenađenje.

- Znam tko će igrati u napadu. U ovom trenutku to samo ja znam, ne znaju ni moji pomoćnici, a kamoli igrači - nasmijao se Bjelica.

Izvor: sportske.hr/Foto: Pixell

Izvorni autor: Gradimir Đukarić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.