Blizu Nove Gradiške policija uhvatila 18 ilegalnih migranata

29.05.2020. 19:41:00

Skupina je mješovita i slična prethodnim koje su pokušavale ilegalno ući u našu zemlju. Oni su privedeni na razgovor, koji još uvijek traje i vjerojano će se trebati vratiti nazad, kažu iz policije

Skupina koju je činilo 18 migranata za koje se pretpostavlja da su pod okriljem noći prešli rijeku Savu i iz BiH ilegalno ušli na teritorij Republike Hrvatske u petak ujutro otkrivena je na širem području Općine Nova Kapela, kod Nove Gradiške.

– Skupina je mješovita, ima starijih i mlađih i slična prethodnim koje su pokušavale ilegalno ući u našu zemlju. Oni su privedeni na razgovor, koji još uvijek traje. U ovom trenutku ne mogu reći dokle su oni došli, ali prema njima će se najvjerojatnije primijeniti Zakon o strancima i biti će im izdan nalog da se u određenom roku vrate u zemlju iz koje su došli u Hrvatsku. Još uvijek ne znam da li je netko od njih zatražio međunarodnu zaštitu ili azil – rekao je Damir Brezić, djelatnik za odnose s je javnošću PU Brodsko posavske, dodajući kako nije bilo nikakvih incidentnih situacija.

Doznajemo da je i ova skupina migranata otkrivena zahvaljujući dojavi mještana koji su primijetili kretanje nepoznatih ljudi.

Izvor: 24sata/ Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Izvorni autor: Franjo Lepan

Autor: