Boysi oštro reagirali nakon povratka uhićenika: ‘To nije istina’

10.12.2023. 16:34:00

Čini se da nije država ipak platila sve troškove oko povratka uhićenih Boysa. Naime, nakon što je premijer Andrej Plenković rekao da je dao naputak veleposlanstvu da plati sve troškove Boysima u Grčkoj kako bi izašli iz zatvora i vratili se u Zagrebu, oglasili su se Boysi…

Naime, poručuju da su se svi troškovi uhićenih navijača platili iz donacija.

Suprotno napisima u pojedinim medijima, troškovi obrane kao i svi drugi troškovi za našu braću u Grčkoj plaćeni su donacijama njihovih obitelji te Bad Blue Boysa i ostalih navijača Dinama, kao i navijača nekih drugih klubova. Svima njima se i ovim putem zahvaljujemo.

Reagirali priopćenjem

Rijetke su prilike u kojima demantiramo novinarske laži na svoj račun ali ovaj put na to nas tjeraju zlonamjerni pokušaji nametanja političkog konteksta u ovoj priči”, napisali su Boysi na službenom Telegram kanalu.

Podsjećamo, danas su prvi Boysi doputovali u Zagreb nakon uhićenja u Grčkoj. Kao što je poznato, na slobodu su pušteni nakon je sud usvojio njihove zahtjeve za ukidanjem istražnog zatvora u kojem su proveli četiri mjeseca. Prije napuštanja Grčke morali su položiti jamčevinu. Premijer Andrej Plenković objavio je da im se pomoglo u kupovini avionskih karata, no čini se da dolaze i drugačije informacije o tome.

N1 je objavio da su roditelji već imali spreman novac za jamčevinu. Prije nego je sud donio odluku svi osumnjičeni BBB-i još su jednom ispitani. Dobili su priliku nadopuniti obrane nakon što su provedena vještačenja noževa i ostalih predmeta pronađenih nakon krvavih nereda.

Sud im je jamčevine odredio u visini od 1.000 do 2.500 eura. Oni su u zamjenu morali obećati da se neće skrivati te da će se odazvati pozivima grčkih vlasti u nastavku procesa.

Uz to dobili su i mjeru zabrane odlazaka na sportska natjecanja u Grčkoj.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Screenshot

Izvorni autor: Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.