BOŽE, ČUVAJ HRVATSKU Maršan otkrio kako je nastala jedna od najljepših domoljubnih pjesama

27.08.2021. 10:07:00

Pjevač, skladatelj i bivši diplomat Đani Maršan 1991. snimio je "Bože, čuvaj Hrvatsku", jednu od najljepših domoljubnih pjesama koja je u ta ratna vremena mnogima puno značila.

U intervjuu koji je u sklopu projekta Diskografska spajalica Hrvatske diskografske udruge dao novinaru Hrvatskog radija Zlatku Turkalju, Maršan je otkrio kako je pjesma nastala.

"Imao sam melodiju i imao sam naslov pjesme. Onda sam nazvao Dragu Britvića s kojim sam inače surađivao. Sjećam se, došao sam u Šubićevu ulicu u Zagrebu gdje je tada bio radio Zagreb, na drugom katu. Dok sam se penjao stubama, pjevušio sam tu svoju melodiju i kako sam ušao u ured Drage Britvića, on me je čuo i rekao je to se mora zvati 'Bože, čuvaj Hrvatsku'. On je napisao sve, sve je bilo njegovo. To su bili neki posebni trenuci, kada su se i svemirske sile uključile. Kad sam pročitao njegov cijeli tekst, suze su mi bile u očima, ali vidio sam i suze u njegovim očima", rekao je Maršan.

Izvor: Direktno

Izvorni autor: mn/foto: YouTube

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.