BOŽIDAR JOVIĆ: "Pa to je Pero Metličić, ne nekakva kumica na placu..."

23.01.2022. 10:14:00

Zlatni olimpijac i svjetski prvak nadovezao se na oštar istup proslavljenog kapetana Hrvatske
 
  

Hrvatski rukometaši oprostili su se od borbe za medalju na ovogodišnjem Euru nakon poraza od Danske 27:25. Iako je i prije susreta bilo jasno da kalkulacije za polufinale daju samo teoretsku mogućnost prolaza, poraz od Hansena i društva otklonio je svaku dvojbu.

Nakon susreta neke su kritike bile upućene izborniku Horvatua jedan od najglasnijih bio je legendarni hrvatski kapetan Pero Metličić. Na njegovu se pak kritiku nadovezao Božidar Jović, osvajač zlatne medalje na OI u Atlanti 1996., srebra na SP na Islandu 1995. i zlata na SP u Portugalu 2003.:

 
 

"Ja bih se samo nadovezao na komentar Pere Metličića i ostalih komentatora u studiju RTL-a. Izbornik mora znati da svi ti komentari ne dolaze od kumice na placu ili od susjeda koji šeće peseke. Svi smo mi igrali za reprezentaciju i znamo kako je biti prvi na svijetu, ali isto tako znamo kako je biti 16. u Europi. Svi su ovi komentari dobronamjerni i bilo bi suludo reći da je utakmica protiv Crne Gore bila dobra ili da tražimo nekakav alibi. Crna Gora nije u rangu ŠpanjolskeFrancuske ili Švedske. Ne želim ih uvrijediti, ali oni su ipak druga liga."

Zatim je dodao:

"Isto tako, za reprezentaciju ne mogu igrati mladi ili stari, bolji ili lošiji, ili s obzirom na to kako se tko zvao. Čudno je to da u reprezentaciji nema Marina Šege s kojim nije ni porazgovarano. To je golman Montpelliera koja je najbolja momčad Lige prvaka. Čudno je da nema Karačića koji igra u jednom Kielceu koja je druga momčad po bodovima u Ligi prvaka. Mislim da se pojedina ega moraju spustiti jer reprezentacija je svetinja. Ponavljam, mi smo osvajali medalje za ovu državu, mi smo dužni izjasniti se i naša je kritika dobronamjerna. Nitko ovdje nikoga ne smjenjuje, ali kritika se mora prihvatiti", poručio je Jović hrvatskom izborniku.

Izvor: sportske.hr/Foto: fah

Izvorni autor: SN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.