Božinović: Ono što se dogodilo prešlo je sve granice, ali nije kriva policija

23.05.2022. 16:18:00

 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u ponedjeljak je ustvrdio da su policajci koje je u subotu na benzinskoj postaji u Desincu napala skupina Hajdukovih navijača odgovorila poštujući pravila struke te da nije bilo loše sigurnosne procjene.

Božinović je rekao da je subotnji događaj „za svaku osudu” ističući da je potpuno neprihvatljiva svaka vrsta nasilja.

„Kao ministru unutarnjih poslova potpuno mi je neprihvatljivo nasilje nad policijskim službenicima koji su tu da zaštite mir. Znamo da je bila utakmica visokog rizika, ali to nije visoki rizik zbog policije”, kazao je Božinović.

Istaknuo je da je policija učinila sve što je bilo planirano, ali je bila izložena huliganskom napadu na koji su odgovorili poštujući pravila struke i u skladu sa zakonom.

Ministar je ukazao i na lošu komunikaciju između klubova i navijača, rekavši da bi na prvom mjestu trebao biti nogomet. "Ako treba policija će inicirati te razgovore. Ne može se u sportu razgovarati preko nišana", poručio je Božinović.

I ravnatelj policije Nikola Milina u ponedjeljak je rekao da je policija dobro odradila posao.

Do sukoba navijača i policije došlo je u subotu navečer na autocesti A1 kod odmorišta Desinec. Pritom je ozlijeđeno 20 policajaca i isto toliko pripadnika Torcide, izvijestila je policija dodajući da su policajci upotrijebili vatreno oružje pri čemu su propucana četiri navijača. Uhićeno je 44 navijača koji očekuju sudsku odluku o određivanju istražnog zatvora.

Izvor: hina/Foto:Edvard ŠUŠAK

Izvorni autor: Hina

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.