Branimir Bunjac o poslu u školi: Imam pravo na dvije trećine plaće po zakonu i po Ustavu

13.04.2022. 13:17:00

UZEO NEPLAĆENI

U snimci koju je podijelio na svojem YouTube kanalu dotaknuo se medijskih natpisa, ali i glasina koje ga godinama prate

Branimir Bunjac, bivši saborski zastupnik i bivši član Živog zida, oglasio se o medijskim natpisima koji govore da i dalje prima dvije trećine plaće kao zaposlenik OŠ Podturen u Međimurju dok je istovremeno zaposlen u Irskoj. Reakciju je objavio na svojem YouTube kanalu u videu naslovljenom "O medijskim napadima na mene", piše 24sata .

POGLEDAJTE VIDEO:

Bunjac je rekao da je "bilo tko tko je imalo pismen mogao zaključiti o čemu se tu radi ako je pročitao priopćenje ravnateljice škole" u kojoj je on zaposlen, koje se tiče medijskih napisa.

- Novinari to nisu u stanju shvatiti. Prva stvar, očito nemaju dovoljnu inteligenciju i drugo, unatoč tome donose prije svoj sud na temelju zlobe. Oni su sretni da vide da sam bolestan, da mi je brat umro, bili bi sretni da i ja umrem. Došli bi mi na sprovod pa plesali, kojekakvi babići, šprajci. Plesali bi na mom grobu. To bi im bio dokaz da su superiorni, pravi, važni. To su takvi ljudi, sitne duše- rekao je.

- Ravnateljica škole je rekla da sam, kad sam otišao u Irsku, uzeo neplaćeni godišnji odmor, odnosno neplaćeni dopust i da sam godinu dana radio u Irskoj i istovremeno u školi i nisam dobio niti jednu jedinu lipu, niti plaće, niti doprinosa.

- Kad sam se vratio u Hrvatsku nakon godinu dana zbog optužnice koja je protiv mene podignuta staljinistički, namontirane optužnice, ne može me vratiti na radno mjesto, nego moram pričekati da se predmet završi, da mi izrekne suspenziju. A ja onda za to vrijeme imam pravo na dvije trećine plaće po zakonu, ne samo po zakonu nego po Ustavu. Nitko nije kriv dok se to ne dokaže na sudu- rekao je Bunjac.

Dodao je i da u Irskoj nije stalno zaposlen, nema nikakve doprinose te tamo ne plaća porez.

Osim ovoga, Bunjac je rekao da "medijski napadi protiv njega sustavno idu već godinama" pa je naveo, kako on kaže, laži koje se plasiraju protiv njega. Spomenuo je priču da je nekome dužan i da ima sedam kredita te rekao da je u životu digao samo tri kredita.

- Prvo stambeni da riješim stambeno pitanje pa onda gotovinski da kupim auto, i to najjeftiniji, Kiu. I tu Kiu sam dijelom platio u gotovini, a ostatak pokrio gotovinskim kreditom. Treći kredit sam digao zbog zdravlja, jedan manji gotovinski kredit- kazao je Bunjac. 

Potom je spomenuo, kako kaže, još jedan napad na sebe kada je okrivljen da je obiteljski nasilnik. Za priču je optužio Živi zid koji mu je to navodno smjestio. Dotaknuo se i smrti svojeg brata.

- Moj brat je umro u subotu u osam sati i već u devet sati svi mediji su pisali da je umro zahvaljujući mojim savjetima da se ne cijepi i da sam ja indirektno ili čak direktno suodgovoran za njegovu smrt. To je krajnji nedostatak ljudskosti, to je bezočna laž. Nitko, pa ni liječnik, nije mogao u roku od sat vremena znati od čega je umro. Obitelj je dva dana nakon smrti primila otpusno pismo u kojem se korona ne spominje ni kao dijagnoza ni kao uzrok smrti jer je moj brat umro od duge i teške bolesti- zaključio je Bunjac.

Izvor: 24sata/ Foto: Screenshot/Youtoube

Izvorni autor: Lana Horvat/24sata

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.