Branitelj četiri puta ranjavan u ratu ujedinio je sjever i jug...

22.11.2019. 19:34:00

Službeni spiker najavio je prije utakmice Dinama i Hajduka humanitarnu akciju 24sata i "modrog" kluba za malenog Šimuna Stojanovića, održana je minuta šutnje za Vukovar, a početni udarac izveo je Ivan Lukić Zolja

Utakmica zagrebačkog Dinama i splitskog Hajduka, a sve u znaku Slavonije i Vukovara. Cijeli Maksimir skandirao je za grad posebnog pijeteta koji je prije nekoliko dana obilježio 28. obljetnicu pada.

Emocije zagrebačke publike dodatno je pobudio službeni spiker koji je najavio akciju 24sata i Dinama za malenog Šimuna.  Naime, svi dresovi igrača Dinama, njih 23, s logotipom vukovarskog Vodotornja, ići će na humanitarnu aukciju u organizaciji 24sata i Dinama za pomoć malenom Šimunu Stojanoviću, koji se na Floridi oporavlja od operacije lijeve natkoljenice i kuka.

Da sve bude u znaku Vukovara pobrinuli su se iz "modrog kluba". Utakmica je počela minutom šutnje za sve vukovarske žrtve. Tišina se "prolomila" stadionom, mogli su se čuti tek policijski woki-tokiji.

Početni udarac izveo je legendarni hrvatski branitelj Ivan Lukić Zolja, Vukovarac koji je četiri puta ranjavan u Domovinskom ratu, a nosio je Dinamov dres s brojem 91. I Bad Blue Boysi i Torcida klicali su: 'Vukovar!', a emotivni im je Zolja zapljeskao.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Boysi su napravili sjajan dekor na sjevernoj tribini, a Dinamovi navijači pristigli su i iz Senja, Virovitice, Orahovice, Karlovca...

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Spomenuta aukcija počinje u subotu, a sve informacije moći ćete pronaći na 24sata. Trajat će sedam dana. Početna cijena unikatnih dresova bit će 500 kuna. Dresovi su napravljeni u spomen na 28. godišnjicu pada Grada heroja - Vukovara.

Šimun je dječačić iz Županje koji boluje od spine bifide, rascjepa kralježnice, te su ga u rujnu u bolnici St. Mary u West Palm Beachu na Floridi operirali.

Izvor: 24sata/ Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Izvorni autor: Mato Galić

Autor: