BRANITELJ KOJI JE VIKAO NA MEDVEDA NE ODUSTAJE: Tjerali su zeca, sada će istjerati King Konga, imam još snimki, sve ću ih objaviti!

19.07.2021. 14:00:00

Ne stišava se bura oko tajne snimke sastanka Organizacijskog odbora za obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu.

Podsjetimo, na sastanku koji se održao u četvrtak 15. srpnja, situacija je eskalirala nakon što je branitelj Ilija Vučemilović uzeo riječ i rekao da je došlo do veleizdaje spram hrvatske države i branitelja.

“Znam da nije tema, ali nemam puno prigoda i otvoreno vam kažem, to što radite je veleizdaja. Veleizdaja spram hrvatske države, a posebno spram hrvatskih branitelja”, rekao je Vučemilović misleći na Zakon o civilnim stradalnicima Domovinskog rata.

Na to mu se obratio ministar branitelja Tomo Medved, rekavši mu da su istu raspravu vodili prije mjesec dana u Saboru.

Medved odgovorio na teške optužbe

Na snimku je reagiralo i Ministarstvo branitelja koje je 17. srpnja u priopćenju osudilo ‘ovakav sramotan čin pokušaja unošenja nemira i podjela među hrvatske branitelje i stradalnike iz Domovinskog rata, ali i cjelokupnu hrvatsku javnost jer ovakvi sastanci, kao i obljetnica Oluje, nisu i ne smiju biti platforma za bilo čije političko djelovanje. U tom činu nije podržan od strane drugih sudionika sastanka’.

Dodali su, čelnik jedne od braniteljskih udruga, Vučemilović, istupio je na neprimjeren i komunikacijski neadekvatan način, što je, pišu, očito unaprijed planirao te iznio niz neistina vezanih za prijašnja obilježavanja i organizatore.

Nakon Ministarstva hrvatskih branitelja, jučer su se počele javljati i braniteljske udruge koje oštro osuđuju Iliju Vučemilovića i izražavaju čvrstu podršku Medvedu.

Vučemilović ne odustaje: Imam još snimki i sve ću ih objaviti

No, Vučemilović, bivši Medvedov suborac iz Tigrova ne odustaje. Kaže da ima još snimki ranijih razgovora s Medvedom koje će postupno puštati u javnost. I tu se radi, kaže, o prijedlogu zakona o  o civilnim stradalnicima Domovinskog rata.




Za Novi list je jučer rekao da ‘od stručnjaka traži da mu objasne  kako je sam sebe tajno snimio’. Dodaje i da je na tri ranija sastanka rekao da snima kako bi se kasnije izbjegle nejasnoće.

“Sve ću to objaviti i to zato što su nas lagali i prevarili. Ništa od onoga što smo predlagali nije prihvaćeno”, rekao je Vučemilović i dodao da je za njega Zakon o civilnim stradalnicima Domovinskog rata jednako štetan kao i prije šest godina.

“Stranka koja ga je radila, SDP, danas hvali zakon koji je donio Sabor kao poboljšanu verziju njihovog zakona. Tko je to onda, pitam se, izmanipuliran, licemjeran i prodana duša. Tjerali su zeca, ali, kao što je netko rekao, sada će istjerati King Konga. Sve ću objaviti”, poručuje Vučemilović i dodaje da ga danas svrstavaju u unutarnjeg neprijatelja, kao da smo u komunizmu.

“Optužili su me da su me neki izmanipulirali i poslali u tajnu misiju, ne znam samo koji su to. Kad sam prije šest godina objavio snimku, nitko mi od njih nije prigovorio da sam izmanipuliran i pitao me za koga radim”, rekao je Vučemilović.

Izvor: dnevno.hr/Foto:Pixell

Izvorni autor: Dnevno.hr / Foto: Marko Prpic

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.