Branitelja Ivana iz požara spasio njegov pas: Kuća je izgorjela, a onda se dogodilo novo čudo

14.02.2024. 09:52:00

Malo je reći da hrvatskom branitelju, dragovoljcu Domovinskog rata i pripadniku treće i pete gardijske brigade Ivanu Lajtmanu ova godina nije najbolje počela.

Naime, zbog neispravnog dimnjaka koji je zapalio stare grede, planula je i izgorjela njegova kuća u Vinkovcima koja je i prije toga bila u lošem stanju. Unatoč tragediji, može se reći da je nesretni Lajtman u cijelom ovom događaju doživio dva čuda. 

Ivan Lajtman je u trenutku požara spavao dubokim snom iz kojeg ga je probudio njegov pas, pa tako svom ljubimcu može zahvaliti što je preživio buktinju. A zatim je za samo dva tjedna uslijedilo novo čudo: Nakon samo dva tjedna uz pomoć dobrih ljudi, ovaj je branitelj dobio novi dom.

Foto: Zajednica Udruga Veterana Vojne Policije iz Domovinskog Rata RH

Zajednica Udruga Veterana Vojne Policije iz Domovinskog Rata RH koja se najviše angažirala oko ove akcije, na svom je Facebook profilu objavila fotografije Lajtmanove spaljenog, ali i novog doma za koji se žurno pobrinulo Ministarstvo hrvatskih branitelja na čelu sa ministrom Tomom Medvedom, Grad Vinkovci, Caritas i brojne braniteljske udruge.

“Kada sam čuo što se dogodilo, ponudio sam mu pomoć stupivši u kontakt s gradonačelnikom grada Vinkovaca i Ministarstvom hrvatskih branitelja. Ministarstvo je ustupilo jedan slobodan stan kojega su imali gradu Vinkovcima, da bi ga Grad dao hrvatskom branitelju na raspolaganje”, kazao je za Novosti.hr predsjednik zajednice Udruge veterana Vojne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske Josip Adžić.

Foto: Zajednica Udruga Veterana Vojne Policije iz Domovinskog Rata RH

Izvor: Dnevno.hr

Izvorni autor: S.V./Foto: ZUVVDRRH

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.