BRANITELJI IZABRALI: Osoba 2020. godine je Nikola Kajkić!

28.12.2020. 10:00:00

Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.) i Udruga zagrebačkih dragovoljaca branitelja Vukovara, u suradnji s drugim Udrugama proizašlim iz Domovinskog rata, proglasili su predsjednika Nacionalnog sindikata policije Nikolu Kajkića osobom 2020 godine.

Riječ je o maloljetnom dragovoljcu Domovinskog rata te hrvatskom policajcu, koji se zadnjih godina osobito istaknuo u otkrivanju istine o žrtvama Ovčare.

Sa Zlatkom Mehunom objavio je monografiju „Policija u obrani Vukovara“, a snimio je i dokumentarni film „Ovčara, neispričana priča“. Trenutno priprema knjigu „Istina o Ovčari“.

“Priznanje, koje se sastoji od Velike zlatne plakete, prije svega je zaslužio kao primjer neumoljivog, nepotkupljivog, istinitog borca za mir i pravdu, te velikog humaniste, koji može biti ponos svojim radom i zalaganjem”, objašnjeno je u priopćenju Mladena Pavkovića, predsjednika UHBDR91. i Zorice Gregurić, predsjednice Udruge Zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

Zbog trenutačno nepovoljne epidemiološke situacije priznanje će se svečano uručiti početkom iduće godine u Zagrebu.

Izvor: Dnevno.hr/Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Izvorni autor: S.V./Dnevno.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.