Brigadir Goran Huljev novi dekan Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”

04.07.2024. 08:20:00

Primopredaja dužnosti dekana izvršena je na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" (HVU) u utorak, 2. srpnja 2024. godine. Dosadašnji dekan, brigadir Andrija Kozina, predao je dužnost novom dekanu, brigadiru Goranu Huljevu.

Brigadir Goran Huljev preuzeo je dužnost dekana nakon službe kao načelnik Katedre zračnih operacija.

Tom prigodom, zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta, general-bojnik Slaven Zdilar, zahvalio je brigadiru Kozini na dosadašnjem radu i uspješnom obavljanju dužnosti te poželio puno uspjeha novom dekanu, brigadiru Huljevu. Istaknuo je kako očekuje da novi dekan donese daljnje inovacije u nastavne procese i unaprijedi nastavne planove i programe.

Brigadir Kozina zahvalio je zapovjedniku HVU-a i suradnicima iz Dekanata na uspješnoj suradnji te poželio uspjeh brigadiru Huljevu.

Novi dekan, brigadir Huljev, pozdravio je nazočne, zahvalio zapovjedniku na ukazanom povjerenju i najavio da će uz izuzetan potencijal Dekanata, pozitivan pristup i timski rad, ostvariti sve postavljene ciljeve.

Primopredaji dužnosti prisustvovali su načelnici Katedri Dekanata Hrvatskog vojnog učilišta.

Brigadir Goran Huljev je dragovoljac Domovinskog rata od 1991. godine. Tijekom svoje karijere kao pilot-nastavnik letenja, obnašao je različite dužnosti u 93. krilu Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te u Središtu za obuku HRZ-a "Rudolf Perešin". Pored zvanja nastavnika letenja, posjeduje zvanje probnog pilota i ovlašteni je ispitivač na avionima ZLIN 242L i Pilatus PC-9M. Više puta je odlikovan, nagrađivan i pohvaljivan, a 2012. godine Ratno zrakoplovstvo SAD-a dodijelilo mu je medalju Air Force Achievement Medal.

Dužnost zapovjednika Središta za obuku HRZ-a "Rudolf Perešin" obnašao je od 2017. do 2023. godine.

Izvor: PDN/Foto:HVU/ S. Španić

Izvorni autor: Krešimir Cestar

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.