Britanski obavještajci: Rusi u borbu šalju tenkove stare 50 godina, to je znakovito

28.05.2022. 21:03:00

KOPNENE snage ruske vojske nastavljaju s pokušajima opkoljavanja Severodonjecka i Lisičanska te su nedavno zauzele više sela sjeverozapadno od Popasne, objavilo je britansko ministarstvo obrane u najnovijem izvješću vojnih obavještajaca, prenosi Index.hr

Najveći ruski pritisak usmjeren je na Severodonjeck, ali Ukrajina i dalje ima kontrolu nad više dobro branjenih sektora, zbog čega Rusi još uvijek nemaju potpunu kontrolu nad Donbasom.

U posljednjim danima ruske snage su iz skladišta vjerojatno izvukle tenkove tipa T-62 stare 50 godina te ih prebacile na jug Ukrajine, stoji u izvješću. Ti tenkovi bit će naročito ranjivi na protutenkovsko oružje te naglašavaju činjenicu da Rusiji manjka moderne opreme spremne za borbu, tvrde britanski obavještajci.

Izvor: Priznajem.hr/PDN/Foto:Ilustracija/ruski tenk T-62

Izvorni autor: Index.hr/Priznajem.hr

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.