Brkić: Zoran Milanović je svojim djelom minorizirao i odbacio povijest Hrvata i svi oni koji o tome šute čine to isto!

11.03.2020. 11:22:00

Mnogi su se velikani svojim časnim djelima upisali u slavnoj i vihorima i olujama obilježenoj povijesti našeg naroda. Nažalost, svjedoci smo pokušaja stavljanja hrvatskih velikana u ropotarnicu prošlosti.

Predsjednik Republike Hrvatske, Zoran Milanović, uklonio je sve biste hrvatskih povijesnih velikana iz Ureda predsjednika, među kojima je i bista prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, bez kojeg, uvjeren sam, ne bi bilo moderne države Hrvatske. Tim činom je bez ikakvog suglasja jasno poručio kako nije predsjednik svih građana nego samo onih kojima je u predizborno vrijeme obećao uklanjanje bisti s Pantovčaka.

Svojevremeno su oni koji sebe proglašavaju “antifašistima” uklonili spomenik bana Josipa Jelačića s glavnog Trga hrvatske metropole, a nedugo zatim su uhitili zagrebačkog nadbiskupa i kardinala bl. Alojzija Stepinca.

U to vrijeme hrvatski narod, okovan totalitarnim režimom, nije mogao glasno izreći svoje NE. Danas u suverenoj demokratskoj državi, koju baštinimo zahvaljujući dr. Franji Tuđmanu i hrvatskim braniteljima, trebamo jasno zauzeti stav o našim temeljnim vrijednostima i povijesnim veličinama.

Svakom političkom promjenom naš narod je neprestano žrtva podjela i kontinuiranog rada na razjedinjenju hrvatstva. Naši hrvatski velikani nisu samo biste i ukras na Pantovčaku nego su simbol ljubavi, žrtvovanja i borbe za Hrvatsku.

Zoran Milanović je svojim djelom minorizirao i odbacio povijest Hrvata i svi oni koji o tome šute čine to isto! Iz našeg povijesnog iskustva moramo naučiti slijediti vizije najvećih zagovornika Hrvatske te odlučno i javno osuditi one koji svojim djelima pokazuju kako ne poštuju hrvatsku povijest.

Jedna je zemlja Hrvatska, jedna je njena povijest, jedan je hrvatski narod! To nitko ne može izbrisati, s bistama ili bez njih, a oni koji ih uklanjaju zapravo najviše govore o sebi samima i njihovom odnosu prema tim istim velikanima koji su i postali velikani jer su svojim životom i djelima žrvovali sebe za hrvatski narod i Lijepu našu.

Izvor: Kamenjar.com/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.