Bruna Esih se sastala s Tomislavom Karamarkom, evo što kaže o planovima za parlamentarne izbore

07.05.2020. 20:40:00

Bruna Esih, predsjednica NHR i Tomislav Karamarko bivši predsjednik HDZ-a, sastali su se danas, a kako doznajemo, jedna od tema razgovora su bili i parlamentarni izbori.

Pojavile su se i informacije da se stranke od centra desno okupljaju oko NHR-a i Tomislava Karamarka, a ne kako se spekulira s Domovinskim pokretom Miroslava Škore.

Bruna Esih kaže kako informacija da se Tomislav Karamarko odlučio aktivirati uoči ovih izbora govori puno vise od toga samoga.
“Sasvim sigurno se ne radi od ad hoc.

Most bio taj koji je HDZ i SDP htio vjenčati pred kamerama, a ne ukinuti njihov duopol, Karamarka se svi panično plaše i sada svi znaju da je njegov odlazak bio nasilan, insceniran i neprirodan, a vidljivo je danas i koliko je bio štetan za Hrvatsku pa i HDZ”, kaže Esih.

Esih objašnjava, ako bi se doista Karamarku priključile desne opcije, stranke i kolege koje ga se nisu odrekle, to bi doista mogla postati snaga koja će nakon izbora moći nametnuti smjer hrvatske politike.

“Nije glasan, to svakako, ali pored ambalažnih političara na hrvatskoj sceni, Karamarko ipak predstavlja ozbiljnog igrača; ima znanje za izborne pobjede, ima ozbiljne prijatelje nositelje suverenističkih opcija u EU i SAD-u i očito ima neki plan. Činjenica je da je Miroslav Škoro dobio velik broj glasova desnice, ali je i činjenica da je dosad, okupljajući desnicu, okupio samo Zlatka Hasanbegovića i ponekog bivšeg HDSSB-ovca. Igor Peternel i Most sami izbjegavaju riječ desnica pa nije nikakvo svetogrđe reći kako oni to i nisu”, objašnjava Esih.

Suverenisti su još u siječnju govorili i to putem medija kako Škoro izbjegava razgovore s njima, a niti sad ne vidimo da su postigli dogovor. Sad i oni očito imaju priliku pokazati zube onima koji su im uzeli izborni kapital, a zatim ih držali na ledu, da ne spominjemo nikad provjerenu priču o bjanko zadužnicama.

Tomislav Karamarko je zapravo figura koja postavlja brojna pitanja. Hoće li njegovi birači birati njega ili one koji su ga rušili? Hoće li se odrediti za njega ili opciju koja poziva na zajedništvo, a ne nudi ga nikome, pa ni generalu Glasnoviću. Hoće li zaboraviti da je Most bio taj koji je HDZ i SDP htio vjenčati pred kamerama, a ne ukinuti njihov duopol?

Ante Rašić

Izvor: Kamenjar.com/PDN/Foto: KK/HD

Izvorni autor: Ante Rašić

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.