Bujanec otkrio nevjerojatnu priču o Thompsonovom progonitelju: ‘Toliko daleko ide ta mržnja’

27.01.2024. 10:00:00

POTRES NA VELEBITU

Nakon što je Vijeće za elektroničke medije (VEM) zbog pozdrava “za dom spremni” u emisiji Bujica kaznilo Z1 i STV televiziju četverosatnom zabranom emitiranja programa, voditelj TV emisije Bujica Velimir Bujanec gostovao je u uobičajenom terminu emisije na podcastu “Velebit” kod voditelja Marka Juriča, piše Dnevno.hr.

“Bilo nam je bitno čuti mišljenje naroda. Kada smo uveli telefonske pozive molio sam publiku da čak i mene ponekad pljune, jer smo htjeli otvoriti mogućnost ljudima da se jave bez cenzure. Budući da je riječ o desnoj emisiji, a ja i jesam pripadnik liberalnije desnice, ljudima se počela vraćati nada u promjene”, rekao je Bujanec na početku emisije.

“Nazvao je čovjek, suvislo i pristojno govorio, a bio je iz Senja i imam njegove podatke, završio je svoje javljanje pozdravom ‘ZDS’. Ja sam odgovorio s ‘Bog i Hrvati’. Imali smo informacije i znali smo da je stigla prijava.

Treća opomena

Nisam ni razmatrao mogućnost da bi se nekoga moglo kazniti zbog tog pozdrava, uzevši u obzir sve pravomoćne presude u raznim postupcima, uključujući i moju presudu. Naime, nedavno sam bio pobjednik u kaznenom postupku kojeg je pred sudom u Osijeku protiv mene pokrenuo, zbog toga bivši, do tada najdugovječniji načelnik policijske uprave. Ivica Kostanić me kazneno prijavio zbog koncerta Marka Perkovića Thompsona 2017. godine u Kninu”, rekao je Bujanec.

“To je takav lik, koji je prema mojim izvorima iz policije Thomsona htio kazniti jer u tradicionalnom bajkerskom defileu nije imao kacigu. Toliko daleko je išla ta mržnja.

Tada je išla emisija u kojoj je gostovao aktuelni ministar Branitelja Tomo Medved, tada u jednoj drugačijoj vladi. Tada je protiv mene pokrenut kazneni postupak. Bivša zamjenica Mladena Bajića, sada odvjetnica Željka Pokupec me je danima pravnički snubila. U tom postupku sam pravomoćno oslobođen”, izjavio je Bujanec u podcastu.

U daljnjim minutama podcasta Bujanec je opisao kako je došlo do toga da ga AEM i VEM, kako navodi, “koji su izabrani u Saboru rukama hrvatsko-srpske trgovačke većine”.

“Agencija donosi odluku da nas kažnjavaju sa četiri sata zabrane emitiranja, što stupa na snagu upravo u ovim trenucima. Mi smo do sada skupili treću po redu opomenu. Ja osobno neću snositi nikakve štete, ali protiv mene će najvjerojatnije biti porkenut postupak”, rekao je Bujanec.

Iz VEM-a su još ranije u siječnju potvrdili da su odlučivali na temelju pritužbi na emisiju Bujica, emitiranu 8. prosinca na kanalima Z1 Televizije i Televizije Slavonije i Baranje d.o.o. (STV), u kojoj je gledatelj izrekao pozdrav “Za dom spremni”.

Izvor: Dnevno.hr/PDN/Foto:video screenshot/Podcast Velebit

Izvorni autor: PDN/Dnevno.hr/I.G.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.