Bulj o napadima: ‘Novosti i Ivančić bave se samo širenjem mržnje prema Hrvatskoj’

22.11.2020. 09:11:00

“Napadaju me Pupovčeve Novosti jer sam tražio prestanak financiranja Srpskog narodnog vijeća zbog Dejana Jovića, člana Savjeta SNV-a a koji se složio s tvrdnjama Pere Kvesića kako je sama ideja stvaranja Hrvatske retardirana, nakaradna i loša i da zato nije mogla rezultirati ničim dobrim”, počinje svoj status saborski zastupnik Mosta Miro Bulj.

Status prenosimo u cijelosti:

“IDEJA STVARANJE HRVATSKE IM JE MRSKA, NISU IM MRSKE SAMO HRVATSKE KUNE
Napadaju me Pupovčeve Novosti jer sam tražio prestanak financiranja Srpskog narodnog vijeća zbog Dejana Jovića, člana Savjeta SNV-a a koji se složio s tvrdnjama Pere Kvesića kako je sama ideja stvaranja Hrvatske retardirana, nakaradna i loša i da zato nije mogla rezultirati ničim dobrim.
Viktor Ivančić i ostala Feralova siročad se “uhljebila” u Pupovčevim Novostima gdje se ne bore za interese ljudi srpske nacionalnosti, o čijim životnim problemima upravo ja u Saboru najviše govorim.
Jedino čime se Novosti i Ivančić bave je širenje mržnje prema Hrvatskoj i svemu hrvatskom. A jedino hrvatsko što im nije mrsko su hrvatske kune!”, objavio je Bulj na svom Facebooku.

Viktor Ivančić u Novostima je objavio članak pod naslovom “Bog i zastupnik”, u kojem, između ostaloga piše: “Može li hrvatska država biti išta drugo nego loša zamisao, retardirana i nakaradna u samoj ideji, ako njene vrijednosti zastupa zastupnik Bulj? Zdrav razum i minimum potrebe za slobodom upućuju na to da ne može. Dok god je svojom batinaškom zaštitom profilira zastupnik Bulj, hrvatska država može biti vrijedna jedino najdubljeg prezira”.

Podsjetimo, Miro Bulj poslao je zastupničko pitanje premijeru Andreju Plenkoviću u kojem je ocijenio da Vlada mora prestati financirati Srpsko narodno vijeće (SNV) jer članovi Savjeta SNV-a daju izjave koje dovode u pitanje ideju stvaranja Hrvatske.

Kako je priopćeno iz Mosta, Bulj je zastupničko pitanje poslao vezano za komentar koji je na društvenim mrežama objavio Dejan Jović, član Savjeta SNV-a, institucije kojoj je na čelu potpredsjednik Vlade RH Boris Milošević i koju, kako se navodi, Plenkovićeva Vlada obilno financira s više od 3, 5 milijuna kuna svake godine.

Naime, navodi se dalje u priopćenju, Dejan Jović, koji je ujedno bio i kandidat HDZ-ovog koalicijskog partnera SDSS-a, na Twitteru se složio s izjavom Pere Kvesića (publicist i književnik), kako je Hrvatska ne samo propali projekt, nego je i sama zamisao stvaranja Hrvatske bila „retardirana i nakaradna“, te kako „ne možete realizirati lošu zamisao i očekivati nešto dobro“.

“Osim što je Jović podijelio spomenuti intervju i izvukao u tweet dijelove koji stvaranje Hrvatske smatraju lošom, retardiranom i nakaradnom zamisli koja ne može donijeti ništa dobro, on je konstatirao i da je Kvesićev intervju izvrstan. Očekujem što prije Plenkovićev odgovor i reakciju kao i prestanak financiranja SNV-a čiji članovi Savjeta daju izjave koje dovode u pitanje ideju stvaranja hrvatske države za koju sam se zajedno sa svojim suborcima borio i za koju su mnogi od njih dali svoje živote i zdravlje”, piše u zastupničkom pitanju Miro Bulj.

Izvor: Narod.hr

Izvorni autor: ij/FAH

Autor: