Bulj: Pozivam predsjednika Milanovića da se odmah ispriča svim pripadnicima HOS-a i svim majkama čiji su sinovi dali živote za našu Domovinu”

22.04.2020. 16:29:00

Saborski zastupnik Miro Bulj (Most) sramotnom je u srijedu nazvao izjavu predsjednika države Zorana Milanovića da HOS-ovu spomen ploču koja je iz Jasenovca premještena nedaleko od Novske, treba maknuti i negdje baciti, te je zatražio da se ispriča svim HOS-ovcima.

“HOS-ovci su branili na najtežim ratištima HRVATSKU DRŽAVU U DOMOVINSKOM RATU. Zoran Milanović svojom SKANDALOZNOM izjavom o HOS-ovoj ploči “To treba maknuti, baciti negdje” nastavlja sramotnu politiku prema HRVATSKIM BRANITELJIMA koju je provodila Kolinda Grabar-Kitarović.

U isto vrijeme kada Zoran Milanović daje ovu skandaloznu izjavu ploče četnika koji su palili i klali po Hrvatskoj i dalje stoje. Prvo skinite ploču četniku Šoškočaninu u Borovu Selu koji je palio i klao po Vukovaru.

Pozivam predsjednika Zoran Milanović da se ODMAH ispriča svim pripadnicima HOS-a i svim majkama čiji su sinovi dali živote za našu DOMOVINU”, kazao je Bulj.

„Moram osuditi izjavu predsjednika Republike koji je na tragu onoga što je napravio Andrej Plenković i ‘šarafciger’ koalicija s HNS-om i Pupovcom, izjavio da HOS-ovu ploču treba skinuti i baciti“, rekao je Bulj prozivajući Milanovića da je prema hrvatskim braniteljima nastavio politiku bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i premijera Plenkovića.  

„Kad ćete skinuti četničke spomenike i baciti ih“, zapitao je Mostov zastupnik, navodeći da u Hrvatskoj još ima četničkih spomenika, poput onoga koji je u Borovu Selu podignut Vukašinu Šoškoćaninu, vođi pobunjenih lokalnih Srba, a koji je, kaže, klao i palio po Vukovaru.

 Milanović se u Jasenovcu, gdje je bio na zajedničkoj komemoraciji državnog vrha za žrtve ustaškog logora, osvrnuo i na HOS-ovu spomen ploču sa uklesanim ustaškim pozdravom “Za dom spremni”, koja je iz Jasenovca premještena nedaleko od Novske, poručivši kako je treba maknuti i negdje baciti, jer nema veze s Domovinskim ratom.

Izvor: Nacionalno.hr/PDN

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.