Burna noć u Beogradu: Prosvjednici zasipali policiju komadima pločnika, policija uzvratila suzavcima

11.07.2020. 08:55:00

U nekoliko gradova Srbije i u petak navečer održavaju se antivladini prosvjedi, potaknuti prije tri dana epidemiološkom i političkom situacijom u zemlji, a ispred Skupštine Srbije su nešto poslije 21 sat počeli incidenti.

Večeras je i prosvjednika i policije manje nego prethodnih dana. Ispred zgrade srbijanskog parlamenta postavljena je metalna ograda, a nakon što je stotinjak agresivnih prosvjednika pokušalo ući u parlament, na platou ispred zgrade Skupštine raspoređene su postrojbe žandarmerije i policije.

Prosvjed je počeo mirno, uz blokadu prometa ka središtu grada, a nekoliko skupina agresivnih prosvjednika, od kojih neki s 'fantomkama' na licu, bili su vrlo agresivni i prema izvjestiteljima beogradskih medija i u naguravanju potisnuli novinare sa stubišta ispred Skupštine.

Prosvjednici su razbili prozore na zgradi parlamenta.

Ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da se večeras ispred Skupštine događaju brutalne scene nasilja i da je policija morala reagirati kako bi zaštitila javni red i i mir i imovinu.

'Imamo nasilje i lomljenje prozora na Skupštini i inventaru, kamera na zgradi, napad na vrata, i pokušaj da se povrijede policajci na koje se baca kamenje', rekao je Stefanović, javlja N1.

Izvor: tportal.hr/Foto:EPA / Autor: ANDREJ CUKIC

Izvorni autor: T. Ba.

Autor:

Važna obavijest:

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu PDN dopušteno je samo registriranim korisnicima.

Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu PDN te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.